25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kobani'de IŞİD'e aman vermiyorlar

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar iki ayı geride bırakırken, sokak aralarına kadar sıçrayan çatışmalarda, ÖSO ve peşmerge güçleri ağır silahlarla mücadelesini sürdürüyor. IŞİD’in ağır silahlı saldırılarına karşılık veren YPG, ÖSO ve peşmergeler koalisyon uçaklarının verdiği destekle artık sokaklarda IŞİD üyelerini aramaya başladı. Çatışlardan arda kalan zamanlarında çay içerek istişare eden silahlı güçler, IŞİD saldırılarına karşı strateji geliştiriyor. IŞİD’in adam ve silah desteğini büyük oranda kesen silahlı güçler, sokak aralarında denetimi ele aldı.

ŞEYHMUS ÇAKAN15 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kobani'de IŞİD'e aman vermiyorlar

Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar gün geçtikçe şiddetlenerek sürüyor. STAR Kobani’deki PYD, Peşmerge ve Özgür Suriye ordusuna mensup silahlı güçlerin bir gününü görüntüledi. Kobani’nin doğu kısmında gece sabaha kadar süren çatışmalarda YPG güçlerinin IŞİD'in Rakka ve Talebyad'dan askeri takviye aldığı yolu koalisyon güçlerinin desteği ile büyük oranda kesmeyi başardı. Sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani’deki çatışmalar iki ayını geri bırakırken, silahların susmadığı kentteki çatışmalarda seken çok sayıda mermi ise sınırı aşarak sınır hattında bulunan Mürşitpınar’a düştü.

PYD içerisinde yer alan bayanlarında çatışmalara destek verdiği görülürken, araçlar üzerinde bulunan uçaksavarlarla sürekli IŞİD hedefleri ateş altına alınıyor. Kobani’deki yaşamın yeniden canlanması için çaba gösteren silahlı güçler, sokak aralarına giderek IŞİD üyelerinin muhtemel kalacakları bölgeler en ince ayrıntısına kadar aranıyor.

ÇAY MOLASI

Birlikte IŞİD’e karşı mücadele veren silahlı güçler, çatışmalar sonrasında verdiği molalarda çay keyfi yapıyor. Mevzilerde önemli başarılar elde eden silahlı güçler, zafer işareti yaparak bunu kutluyor.