26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Merkeze alınan Diyarbakır Valisi konuştu

Diyarbakır’da yaklaşık 1.5 yıl görev yapan ve son kararname ile merkeze atanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’ı makamında ziyaret ederek veda etti.

ŞEYHMUS ÇAKAN17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Merkeze alınan Diyarbakır Valisi konuştu

Kışanak, Vali Mustafa Cahit Kıraç’ı Meclis Üyesi Zahit Çiftkuran, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Sevinç ve Zülfü Atlı ile birlikte karşıladı. Kente katkılarından dolayı teşekkür eden Kışanak, “Seçimden bu yana bu kentte kamu görevi yürütmeye çalıştık. Sizlerin de her zaman diyalogdan yana, sorun çözme gayreti içerisinde olmanız bizleri kentimiz adına sevindirmişti” dedi. Bundan sonraki görevde ve yeni görev alanında da aynı yaklaşımla çalışmaları sürdüreceğinden emin olduğunu ifade eden Kışanak, “Kolaylıklar diliyoruz. Diyarbakır halkı adına da emeğiniz, çabalarınız nedeniyle bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Vali Kıraç da tayin dolayısıyla kentten ayrılacağını belirterek, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyemize ve mesai arkadaşlarına veda etmek için buradayım” dedi. Diyarbakır’da 1.5 yıla yakın görev yaptığını anlatan Kıraç, şöyle konuştu:

“İlin her kesimiyle özellikle halkla direk temaslar yapmak suretiyle en iyi hizmeti, koordinasyon içerisinde götürme gayreti içerisindeydik. Tabi ki Diyarbakır büyük bir şehir, ihtiyaçları çok olan bir şehir, insanların her ihtiyacını karşılamada devletin imkanlarının sonuna kadar kullanma gayreti içerisindeydik, ama ulaşmadıklarımız, yapamadıklarımız da vardır. Özellikle sayın başkanın şahsında Diyarbakır’da kırdığımız, üzdüğümüz insanlar varsa onlara buradan haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Başkanımıza da ekibine de başarılar diliyorum. Veda ediyoruz, inşallah başka vesilelerle Diyarbakır’a gelip gideriz. Burada da çok dostumuz, kardeşimiz oldu.”

Kışanak, da bunu her zaman beklediklerini ifade ederek, “Fahri bir Diyarbakırlı olarak, Diyarbakır’a gönül vermiş bir yönetici olarak her zaman katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

DEVLETTE KÜSLÜK OLMAZ

Bir gazetecinin Ankara’ya merkeze alınmasına küskün olup olmadığı yönündeki bir soruya Vali Kıraç, “Devlete yıllardan beridir hizmet ediyorsun, devlette küslük olmaz ki, kime küseceksin. Bu hizmet gönül ilişkisiyle yapılır. Öyle bir düşüncede olamama, dolayısıyla bunun düzeltilmesi gerekir. Yoksa bir insanın evine gelen kişiye nezaketsizlik yapması bizim örfümüzde, adetimizde yok” dedi.

Atama kararının sürpriz olup olmadığı yönündeki bir başka soruya da Vali Kıraç, şöyle cevap verdi: “Yıllardır Türkiye’de en çok valilik yapanlardan birisiyim. Bu hizmet de böyle yürüyor. Zaman zaman görevler verilir, zaman zaman alınır. Bu benim dışımda bir şey, görev takdiri edenler bunun cevabını verebilirler. Bize yeni görev verildiğinde o görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Burada da Diyarbakır’da kaldığım sürece halka en iyi hizmeti, devlet kaynaklarına optimal tasarrufla kullanarak çok hizmet verme gayreti içerisinde olduk. İnşallah halkımızın nezdinde iyi bir izlenim bırakmışızdır. Geldiğimde günde söylemiştim. ‘Ya gitti de kurtulduk’ dedirtmemekti. ‘Allah razı olsun iyi bir insandı’. Eğer bu deniyorsa benim için önemli olan budur.”  Vali Kıraç yeni gelen valiyi de arayıp kutlayarak başarılar dilediğini söyledi. Kışanak, Vali Kıraç’ı araca kadar uğurlarken, Kıraç gazetecilerle de tokalaşarak vedalaştı.