23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Midyatlı İşadamı, telefon dolandırıcısını yakalattı

Mardin'in Midyat ilçesinde ikamet eden işadamı Zeki Çiçek, kendisini telefonda ‘vali ve valinin özel kalem müdürü’ olarak tanıtarak dolandırmak isteyen kişiyi 35 lira ile yakalattı.

MİDYAT STAR17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Midyatlı İşadamı, telefon dolandırıcısını yakalattı
Midyatlı işadamı Zeki Çiçek, kendisini telefonla arayıp ‘vali ve valinin özel kalem müdürü’ olarak tanıtan ve ‘hayır işi için’ diyerek 80 bin lira isteyen şahsı, 35 lira havale yaparak polislere yakalattı.
 
DOLANDIRICILARI SUÇÜSTÜ YAKALATTI 
İddiaya göre, Midyat’ta ikamet eden işadamı Zeki Çiçek’i bir kişi arayarak kendisini vali olarak tanıttı. Çiçek’i arayan şahıs, kendisini vali olarak tanıtmasının ardından ‘Yurtdışında kalan hasta bir çocuğun tedavi parasının karşılanması’ için destek istediğini belirterek, PTT üzerinden kendisine 80 bin lira göndermesini istedi. Şahsın dolandırıcı olduğunu düşünen Çiçek, Midyat Emniyet Müdürlüğüne giderek polislerle irtibata geçti. Çiçek’in yanına gelen Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için harekete geçti. Asayiş ekiplerinin yönlendirmesiyle Çiçek, telefondaki şahsa PTT üzerinden 80 bin lira yerine 35 lira gönderdi. Midyat polisi, Ankara polisiyle irtibata geçerek, Ulus ilçesindeki PTT şubesine şüphelilerin parayı çekmek için geleceğini bildirdi. Ankara polisi de parayı çekmeye gelen şüpheli M.Ö.’yü suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan M.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
 
“DEVLET VATANDAŞINDAN PARA İSTEMEZ” 
Başından geçenleri anlatan Midyatlı işadamı Zeki Çiçek, valinin kendisinden para istemeyeceğini bildiği için dolandırılacağını anladığını ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Beni arayan şahıs ilk önce kendisini valinin özel kalem müdürü olarak tanıtıp ‘yurt dışında tedavi olan bir çocuğun masraflarının karşılanması için valinin 80 bin TL destek istediğini’ söyledi. Bende bunun dolandırıcı olacağını düşündüm ve hemen Midyat Emniyet’ine başvurdum. Çünkü her gün bu türden olayları televizyon ve gazetelerden görüp okuyordum. Emniyet yetkilileri ile yaptığımız görüşmeden sonra beni arayan şahıs beni söz de valiye bağladı ve bende bu parayı ödeyemeyeceğimi söyledim. Ancak 80 bin TL yerine  35 bin lira vereceğim deyip, onu ikna ettim. Parayı da ben PTT şubesine yatırabileceğimi söyledim.  Sonra da ben karşıdaki şahsın verdiği vatandaşlık numarasına 35 bin TL yerine sembolik olarak sadece 35 lirayı PTT hesabına yatırdım. Daha sonra parayı almaya giden şahıs PTT’de polisler tarafından gözaltına alındı. Böyle bir olaya duyarsız kalmadığım için şuan vicdanen çok rahatım. Bu şahıs yakalanmamış olsa Allah bilir kimi, hangi insanı dolandıracaktı. Kimse bunların tuzağına düşmesin. Beni tuzağa düşürmeye çalıştılar ama ben onları tuzağa düşürdüm. Polisle iş birliği yapıp o şahsı yakalattım. Ben bir işadamı olarak onlara ağır bir ders vermiş olduğumu düşünüyorum. Halkımız şunu bilsin ki devlet vatandaşından para istemez. Vali, savcı ve kaymakam da hiç kimseden para istemez herkes dikkatli olsun.”