18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Midyatlılar yasta

Midyat’ta görev yapan Müzik öğretmeni Mehmet Veysel Ünlü (27), dün akşam geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

9 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Midyatlılar yasta
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden 2008 yılında mezun olan Ünlü, aynı yıl Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde ilk atama olarak göreve başladı. Daha sonra eş özründen Midyat’a tayin olan Ünlü, Cumhuriyet Mahallesi’nde Fatih Ortaokulu’nda 4 yıldan buyana Müzik Öğretmeni olarak görev yapıyordu. Ünlü’nün elim trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi, öğretmen arkadaşları, sevenleri ve ailesini yasa boğdu.

BAŞARILI BİR ÖĞRETMEN

Başarısı, çalışkanlığı ve özel yeteneği sayesinde birçok enstrümanı çalabilen Öğretmen Ünlü, Midyat’a ataması gerçekleştikten sonra hem okul içinde hem de okul dışındaki zamanlarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu tören, sosyal ve kültürel etkinliklerde görev alarak birçok konser düzenlemişti. Sosyal yönü çok güçlü olan öğretmen Veysel, kısa sürede tüm hem velilerin hem de ilişki kurduğu insanların gönlüne taht kurması ile tanınıyordu.

MESAJ PAYLAŞTI

Öte yandan Öğretmen Mehmet Veysel Ünlü’nün ölmeden bir gün önce Facobook hesabından “HAZIRLA KENDİNE LAZIM OLANI, 4 KARIŞ KEFENE SARARLAR BİR GÜN” diye bir söz paylaştığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre kaza, dün gece saat 02.00 sıralarında Midyat-Mardin Karayolu’nun 7. kilometresinde meydana geldi. Öğretmen Ünlü, 63 UA 021 plakalı hususi otomobiliyle Midyat yönünde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir sebeple otomobili takla atıp şarampole yuvarlandı. Yoldan geçen sürücüler tarafından fark edilen Ünlü, Ambulansla Midyat Devlet Hastane’sine kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılan Ünlü’nün cenazesi, yapılan otopsinin ardından Şanlıurfa’dan Midyat’a gelen ailesine teslim edildi. Hastaneye gelen Ünlü’nün yakınları sinir krizi geçirdi.

AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Trafik kazasının duyulması üzerine Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Mardin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zeki Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, sendika temsilcileri, okuldaki mesai arkadaşları ve sevenler hastaneye gelerek ailesine başsağlığı dilediler.

Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, trafik kazasında hayatını kaybeden Öğretmen Ünlü’nün eşi Seda Korkmaz Ünlü’ye başsağlığı dilerken, Ünlü’nün eşi cenaze arabasını göstererek, “Onu buraya koymuşlar. Bunun içinde. Veysel’i buraya koymuşlar. Kalksana Veysel!” diyerek gözyaşı döktü. Vali Avcı, Ünlü’nün ailesine, “Başınız sağ olsun, Allah sabır versin. Yapacağımız bir şey olursa her zaman yanınızdayız. Allah şimdiden yolunuzu açık etsin” dedi.

Daha sonra İlçe Mili Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve Fatih Ortaokul Müdürü Hasan Yıldız, cenaze törenine katılmak üzere, Ünlü’nün ailesi ile birlikte Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıktılar.

“EĞİTİM CAMİASI ÇOK ÜZÜLDÜ”

İlçe Milli Eğitme Müdürü İbrahim Şişman, hastanede yaptığı açıklamada, “Elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyorum, sevenlerine ve ailesine de başsağlığı diliyorum. Eğitim camiası bu olay sebebiyle çok üzüldü. Tüm eğitim camiasının başı sağ olsun” dedi.

Şanlıurfa ili merkez nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Veysel Ünlü, evli ve 1 erkek çocuk babasıydı.

Olay ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.