20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: Okul boykotu çözüm değil

Batman’da anadilde eğitim talebi nedeniyle alınan bir haftalık okul boykot kararını değerlendiren Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, kentte bulunan okullarda önceki yıllara göre farklı olan bir sorun görmediklerini belirterek, sorunların çocuklar üzerinden uygulanmasını uygun görmediklerini söyledi.

Yusuf UYANIK-BATMAN15 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: Okul boykotu çözüm değil
Kurdi-Der Batman Şubesi ile Batman Demokrasi ve Emek Platformu bileşenleri önceki gün basın açıklaması yaparak, Kürtçe eğitim dili olması talebiyle bir haftalık okul boykotu kararı almıştı.
 
2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okula yeni başlayan minik öğrenciler, aileleriyle birlikte eğitim görecekleri okullara geldi.
 
Alınan boykot kararına ilişkin açıklama yapan Milli Eğirim Müdürü Mehmet Çelik, çocukların okula gönderilmemesinin çözüm olmadığını belirterek, varsa sorunlar başka platformlarda dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
“EĞİTİMDE AKSAMA YOK”
 
Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kentte bulunan okulları tek tek gezdiğini kaydeden Çelik,
 
“Batman’da boykot kararının alındığını gazetelerden öğrendim. Okullarımızı tek tek gezdik.
 
Mevsimlik işçi çocuklarımızın haricinde okullarımızda önceki yıllarda farklı olan bir sorun görülmedi. Eğitim öğretim yılımızı olağan bir şekilde başlatmış bulunmaktayız. Eğitimde her hangi bir aksama söz konusu değil. Eğitim alanında huzurumuzu kaçıran her hangi bir şey yok.” dedi.
 
“TALEP, ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN OLMAMALIDIR”
 
Alınan boykot kararını da değerlendiren Çelik, “İnsanların isteklerini, fikirlerini dile getirmeleri doğaldır, demokrasinin gereğidir. Fakat böylesi kararların okullara yönelik olmasını milli eğitim olarak uygun görmüyoruz. Çocuklara bir şey için okula gitmeyin dediğinizde farklı zamanlarda çocuklar başka şeyler içinde okula gitmemeye başlar. Varsa sorunlar başka platformlarda dile getirilmesi gerekmektedir. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı eğitimden geri bırakmayalım. Yarınlarımız olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Sorunların çocukların üzerinden uygulanmasını uygun görmüyoruz.” diye konuştu.