25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Öğrencilerin yol çilesi

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine 38 kilometre uzaklıktaki Koçören köyü'nde öğrencilerin okula gidip gelmeleri büyük sıkıntı yaratıyor.

KADİR ÇELİKCAN / STAR21 Aralık 2012 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Öğrencilerin yol çilesi
Yıllardır okula gitmek için bahar ve kış aylarında taşan bu dere halen bu öğrencilerin okula gidip gelmesinde sorun olmaya devam ediyor. Koçören köyünün 95 öğrencisi taşımalı eğitimle okula gitmek isterken okul servisine binmek için suyun içinden geçmek zorunda kalıyor. Anne ve babalar çocuklarını okul servisine götürebilmek için dereyi giydikleri çizmeyle geçiriyor. Çocuklarını kucaklarına alan babalar, teker teker karşıya geçiriyor.

Taşan dereden babalarının yardımı ile geçen öğrenciler köylerinden yaklaşık kilometre uzaklıktaki kargılı köyündeki taşımalı eğitimin yapıldığı okula gidiyorlar. Koçören köyü'nde yaşayan murat yolcu köprü yapılması için her yere başvurduklarını belirterek “bizim durumumuz böyle. Herkes bu dereden geçiyor, öğrencileri her sabah ve akşam kucağımızda götürmek ve getirmek zorunda kalıyoruz. Her yere durumu bildirdik. Kimse ilgilenmedi. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Her gün dereyi geçerken çok korktuğunu söyleyen öğrenci Esra ise, "Beni karşıya genelde babam geçiriyor, ben çizmeleri giyip kendi başıma dereden geçmek zorunda kalıyorum dere çok taştığı zamanlarda ise okula gidemiyorum. Ben artık korkmadan ve düzenli bir şekilde okula gitmek istiyorum, Şanlıurfa valisinden isteğimiz köprü yapmasıdır dedi