26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

PKK'nın bölge sorumluları yakalandı

Kobani’de, YPG saflarında IŞİD ile girdikleri çatışmada yaralanan, PKK'nın bölge sorumlusu oldukları belirtilen 2 kişi, tedavi için getirildikleri Diyarbakır ve Şanlıurfa’da güvenlik güçlerinin başarılı çalışmasıyla yakalandı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN13 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
PKK'nın bölge sorumluları yakalandı
Kobani’de yaralanan terör örgütü PKK sorumluları, Türkiye’de tedavi edilecek istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonlarda örgütün Hakkari bölge sorumlusu "Rızgar" kod adlı Selman Ateş Diyarbakır’da, Diyarbakır bölge sorumlusu "Sofi" kod adlı bir diğer kişiyi ise Şanlıurfa'da yakalandı. "Rızgar" kod adlı Selman Ateş'in 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK adına kırsalda silahlı faaliyet gösterdiği belirtildi.
 
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırıda teröristlerin kullandığı araca öncülük ettiği ileri sürülen şüpheli A.K. polisin düzenlediği operasyonda Diyarbakır’da yakalandı. Gözaltına alınan A.K, Bingöl'e gönderildi. 
 
Diyarbakır’da IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını gerekçe göstererek düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 189 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 175 kişiden 45'i tutuklandı.
 
12 kişinin ölümüne 14'ü polis 63 kişinin yaralanmasına neden olan izinsiz gösterilerle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında olaylara karıştıkları iddiasıyla 189 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 175'i sorguları tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık ve mahkemede ifadeleri alınan şüphelilerden 112'si serbest bırakılırken, 45 kişi tutuklandı, 18 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Emniyetteki 14 kişinin ise sorgusunun sürüyor. 
 
Öte yandan, olaylarda öldüğü iddia edilen Mesut Menekşe'nin olaylarla ilişkisi bulunmadığı, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.