2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Rakka'dan kaçış

Suriye’nin Rakka vilayeti ÖSO tarafından alınmasının ardından yoğun hava saldırılarına başlayan Esat güçleri, binlerce Suriyeli katlediyor. Hava saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli vatandaş ise Akçakale sınır kapısında Türkiye’ye geçmek için sıra bekliyor.

KADİR ÇELİKCAN / ŞANLIURFA STAR 7 Mart 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Rakka'dan kaçış
Binlerce Suriyeli mültecinin hava saldırılarının başlamasının ardından kaçabildikleri en güvenli bölgeleri tercih ediyorlar. Bu bölgelerden Der’a zor ve Tellebyad bölgeleri kaçabildikleri en yakın ve güvenli bölgeler olduğu ifade ediliyor.

Binlerce Suriyeli mültecinin bir anda Tellebyad gümrük kapısına gelmesiyle birlikte büyük izdihamlara neden oluyor. Türk gümrük kapısından ise Pasaportlu geçişlere izin verilirken pasaportu olmayan mülteciler ise Tellebyad gümrük sahasında bekletiliyor.

Rakka’dan gelen mülteciler en az 200 bin mültecinin gelebileceği uyarısında bulunuyorlar. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli mültecinin Pasaportla geçiş yaptığı bunun yanı sıra 500 yabancı plakalı araçların pasaportla geçiş yaptığı ifade ediliyor.

Akçakale Kaymakamlığı ve Afad Yetkilileri ise, Rakka’dan gelebilecek olan herhangi bir göç dalgasına karşı Tellebyad bölgesinde Binlerce mültecinin barınabileceği Çadır kentlerin kurulacağını ifade etti.