18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şanlıurfa'da zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 8 ay içersinde 3 bin 162 iş yerini denetledi. Zabıta ekipleri, yapılan denetimlerde 216 iş yeri hakkında tutanak tanzim ederek işlem yaptı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Şanlıurfa'da zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı şehir merkezinin yanı sıra İlçe merkezlerinde de, İş yeri denetimlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
 
1 Nisan- 30 Kasım 2014 tarihleri arasında Şanlıurfa merkez ile Halfeti İlçesinde yaptığı çalışmalarda 3 bin 162 iş yerini denetleyen Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler yaptıkları kontrol ve denetimlerde eksikliklerini tespit ettiği 216 iş yeri hakkında yasal işlem yaptı.
 
Kent merkezinde yürüttüğü işgal çalışması kapsamında Akarbaşı,Bahçelievler, Yenişehir, Eyyübiye ile Süleymaniye bölgelerinde iş yeri ziyaretleri kapsamında 5 bin esnafa gül dağıtan Zabıta ekipleri, esnafları çevreye duyarlılığı anlatan broşürler dağıtıldı. 
 
İç sularda taşımacılık yetkisinin Büyükşehir Belediyelerine devredilmesiyle Halfeti İlçesinde yaptığı denetimlerde sahilde kaçak olarak yapıldığını belirlenen 9 adet dubayı kaldırtan, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yasak olduğu halde şehir merkezinde taşımacılık yapan 7 at arabasına yönelik yasal işlemleri uyguladı. Zabıta sözlü ve yazılı uyarılarına rağmen kaldırım işgalini sürdüren 4 iş yerini Encümen kararı doğrultusunda mühürleyerek 1’er gün ticaretten men etti. Eyyübiye İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Okulların kantinleri ile çevresinde yaptığı kontrollerde küflenmiş 500 kilogram kuruyemiş ile son kullanma tarihi geçmiş çeşitli gıda maddelerine el koydu.
 
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler  son 8 ay içersinde Beyaz Masa, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanlığı ile Zabıta Şube Müdürlüğüne yapılan yazılı başvuru ile vatandaş ve esnaftan aldığı 1.586 adet şikâyet değerlendirerek, şikâyete konu olan tüm mahzurlar giderdi. Zabıta ekipleri, Duygu istismarcılarına yönelik yaptığı uygulamada 520 dilenciyi topladı. 
 
Zabıta ekipleri maddi durumları olmadığından dolayı ev kiralayamadıkları için Süleymaniye mahallesinde çadırda yaşayanlar ile Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılmak üzere boşaltılan evlere yerleşen Suriyelileri çadır kentlere yerleştirdi. Sırrın Mahallesinde Turgut Özal Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinin yanındaki boş alanda besicilik yapıldığını belirleyen Zabıta ekipleri, küçükbaş hayvanları tahliye ederek ahırı tahliye etti.
 
Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri halk otobüslerine yönelik yaptığı uygulamada suç unsuru tespit ettiği 99 araca tutanak tanzim ederek yasal işlem yaparken araçlarda kullanılan 16 adet havalı kornaya el koydu. Trafik denetleme Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenleyen Trafik Zabıta Müdürlüğü, trafik polisleriyle birlikte Okullara yakın bölgedeki kavşaklarda S plakası uygulaması yaptı. Uygulamada S plakası olmaya ve eksikliklerini belirleyerek, eksikliklerin tamamlanması yönünde yaptırımlarda bulundu.