19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Savaşa gittikleri Kıbrıs'a bu kez gezmeye gidiyorlar

Ağrılı 19 Kıbrıs Gazisi, 40 yıl önce savaştıkları Kıbrıs’a bu sefer gezmek için gidecekler.

RECEP CİRİK18 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Savaşa gittikleri Kıbrıs'a bu kez gezmeye gidiyorlar
Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen bir organizasyonla 19 Kıbrıs Gazisi, 40 yıl önce savaşmak için gittikleri ve birçok şehit verdikleri topraklara bu defa gezmek için gidecekler. Ağrı Valiliği önünde Kıbrıs’a gitmek üzere toplanan gazilerle sohbet eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, “Sizlerin geleceğinden Kıbrıs’da ki yöneticilerin bilgisi var. Bizim oradaki silahlı kuvvetlerimizin komutanları ile görüştük, sizi inşallah çok güzel ağırlayacaklar. 40 sene önce gittiniz oradaki soydaşlarımıza yardımcı oldunuz. Bugünde gidin selam söyleyin. Emeklerinizin zayi olmadığını görün. Memleket davası inşallah hiçbir zamanda bu davadan vazgeçmeyiz. Bugünde nerde bir mazlumun ihtiyacı olsa yine ordayız” dedi.
 
“Kıbrıs’ta dinimizin kuvvetiyle savaştık” diyen Ağrı Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Yılmaz, “ Allah bir daha Türkiye’mize savaş göstermesin. Çok zor bir şeydi ama tabi ki Türk askeri devamlı üstündür şükürler olsun Allahımıza. Birlik beraberliğimiz var. Dinimizin kuvvetiyle savaştık ve kazandık” dedi.
 
Kıbrıs Gazileri olarak unutulmadıkları için mutlu olduklarını belirten Kıbrıs Gazisi Hüseyin Keleş, “Bugün geziye gidiyoruz. Sağ olsun arkadaşlar bizleri unutmadılar. Valimiz, kaymakamımız, devletimiz şuan gezmeye gidiyoruz arkadaşlarla beraber mutluyuz. Cenabı Allah’ım bu savaşları bir daha devletimize ve bize göstermesin” şeklinde konuştu.
 
Ağrı Valiliği önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Kıbrıs Gazileri kendilerini bekleyen araçlarla Kıbrıs’a doğru hareket etti.