24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Siirt Valisi'nden anlamlı iftar

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Ramazan ayı vesilesi ile şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Siirt Valisi'nden anlamlı iftar

Siirt Öğretmenevinde düzenlene iftar yemeğine; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro başkanı Av. Cemal Acar, Vali yardımcıları Mustafa Pala, Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, il Jandarma komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu,  İl Emniyet müdürü Metin Özkan, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl,  Şehit ve Gazi aileleri federasyon başkanı Lütfü Yiğit, şehit yakını ve gaziler ile basın mensupları katıldı.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan iftar duasının ardından, şehit aileleri ve gazilerehitaben bir konuşma yapan Vali Tutulmaz, Devletin her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu söyledi.

Bölgede yaşanan gelişmelere ve çözüm sürecine değinen Vali Tutulmaz, sizlerin yakınları bu toprakları vatan eden en önemli unsurlardır. Sizler ne kadar onlarla övünseniz azdır. Çevremize baktığımız zaman Suriye olsun, Irak olsun insanlar huzursuzluk, güvensizlik ve yarını konusunda bir belirsizlik içerisinde diyen Vali Tutulmaz, ‘Türkiye’nin bölgede bir huzur merkezi konumunda olduğunu’ belirtti.

Devletin her konuda şehit yakınlarına yardım yaptığını dile getiren Vali Tutulmaz, devletin ve hükümetin her zaman şehit ve gazi yakınlarının yanında olduğunu kaydetti.

Çözüm sürecinin önemine de değinen Vali Tutulmaz, şehit ve gazi ailelerinden bu sürece destek vermesini istedi.

Vali Tutulmaz, çözüm sürecinde şehit ve gazi yakınlarının zaman zaman rahatsız olabileceği durumların söz konusu olabildiğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:"Ancak sizlerden bu konuda sabır ve anlayış bekliyoruz. Bu toprakların huzurunun kalıcı olabilmesi için bu çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşması gerekiyor. Burada da en büyük desteği sizlerden bekliyoruz. Sizlerin yardım edeceği konusunda ümidimiz son derece yerindedir. Kapımız sizlere her zaman açık. İhtiyaçlarınızı 24 saat bizlere ulaştırabilirsiniz. Sizler şehitlerimizin bize emanetisiniz, bu emaneti de en iyi şekilde koruyacağımıza burada söz veriyoruz." Diyerek sözlerini tamamladı.

Katılımın oldukça yüksek olduğu İftar programında, şehit aileleri ve gazilerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Tutulmaz, kendileri ile sohbet ederek, taleplerini ilgililere not aldırdı.

Vali Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, yemek sonrası, şehit aileleri ve gazilerle tek tek tokalaşarak, kendilerini kapıda uğurladı.