20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriyeli sığınmacılara 5 yıldızlı hizmet

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3 ay önce kurulan 12 kişilik Süleyman Şah Çadır kentinde kalan 13 bini aşkın Suriyeli sığınmacıya sağlık hizmetinde eğitime, eğitimden aile planlamasına kadar tüm alanlarda eksiksiz hizmet veriliyor.

KADİR ÇELİKCAN20 Ekim 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Suriyeli sığınmacılara 5 yıldızlı hizmet
Süleyman şah çadır kentinde kurulan Sahra hastanesinde Dahiliye polikliniği, çocuk polikliniği, aile planlama,50 yataklı hastane ve hasta bekleme yeri ile hizmet veriyor. Günde 650 ile 700 kişiye verilen sağlık hizmeti ile 3 aylık süre zarfında 22 bin kişi muayene edildi. Çadır kentte 51 yeni çocuk hayata gözlerini açarken, tüm çocuklara eksiksiz sağlık hizmeti veriliyor. Suriye’den gelen sığınmacılar geldikleri yerdeki sağlık yaşam şartları nedeniyle 3 kişiden bir tanesi üst solunum ve enfeksiyon hastalığına yakalandı. Süleyman şah çadır kentinde görev yapan uzman Doktor İbrahim Altunok, günlük olarak kampta 650 ila 700 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini ifade ederek, 22 bin kişiyi tedaviden geçirdiklerini söyledi. Altunok, ”Gelen sığınmacıların Suriye’de kötü yaşam koşullarından dolayı 3 kişiden birinin enfeksiyon kaptığını ve bu noktada kendilerine gerekli tedaviyi yaparak sağlıklarına kavuşturduk” dedi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kurulan Telhamut çadır kentinde 18 bin, Akçakale’de kurulan Süleyman Şah çadır kentinde 12 bin, kampa yapılan ek ile 8 bin kişilik alan ve Harran ilçesinde kurulan 10 bin kişilik konteynır kent ile sığınmacılara kapılarını açmaya devam ediyor