20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Suriyeliler olay çıkardı: 1 polis şehit

Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda, Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede bir polis şehit oldu. Suriyeliler kapıyı ateşe verdikten sonra silah ateş ettiler olayda 7 kişi de yaralandı.

KADİR ÇELİKCAN2 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Suriyeliler olay çıkardı: 1 polis şehit
Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler ellerinde herhangi bir belge olmamasına karşın Türkiye'ye geçmek istediler. Geçişlerin koordineli yapılmasını talep geden güvenlik güçleri ile göçmenler arasında çıkan tartışma kısa sürede taşların da kullanıldığı arbedeye dönüştü. Suriyeliler arbede sırasında güvenlik noktasını ateş veriler. Güvenlik kabinlerini yakan Suriyeliler, daha sonra Türkiye tarafına rastgele ateş açtı. Olayda göre 2 jandarma, 3 polis ve 2 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar, Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gümrük kapısı ve çevresine şerit çeken güvenlik güçleri, bölgedeki vatandaşları uzaklaştırdı. Zırhlı askeri araçların bulunduğu kapı ve çevresinde ambulanslar da bekletiliyor. Bazı askeri araçların yönlerini sınırın diğer tarafına çevirdiği gözlendi. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve askeri yetkililer olay yerine geldi. Olay yerinde çok sayıda güvenlik güçleri önlem aldı, giriş çıkışlar durduruldu.

Vali Celalettin Güvenç, "Olayda yaralananlardan bir kişinin hayati tehlikesi var. Olayın kim tarafından yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.