23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

TED Koleji’nden Dev Kampüs

Eğitimin köklü ve saygın kurumu Türk Eğitim Derneği (TED), Batman Koleji 8 Eylül’de açılacak olan 2014 – 2015 eğitim - öğretim yılına hazır. TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, çağdaş eğitim ortamını en etkili yöntemleriyle beraber okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinin tümünü kapsayacak şekilde bir eğitim kampüsü kurduklarını söyledi.

Yusuf UYANIK-BATMAN3 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TED Koleji’nden Dev Kampüs
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü girişinde yapımı tamamlanan Türk Eğitim Derneği (TED), Batman Koleji, 8 Eylül’de 2014 – 2015 eğitim - öğretim yılına hazır durumda.
 
Batman TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan yapımı tamamlanan dev eğitim kampusüyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.
 
MODERN EĞİTİM KAMPÜSÜ
 
Yeni eğitim kampusünün 15 bin metre kare alan üzerine kurulduğunu belirten Özkan, okulun zemin alanı 5 bin metre kare olup 3 kattan oluştuğunu ifade etti. Kampüste federasyon standartlarında kapalı spor salonu, açık-kapalı yüzme havuzu, tenis kordu, halı saha ve açık basketbol sahasının mevcut olduğunu kaydeden Özkan, “Eğitim kurumu içinde 300 kişilik konferans salonu, 3 boyutlu derslikler, 5 laboratuar, 50 derslik 1200 öğrenci kapasiteli olacak. Ancak 5 yıldızlı bir otelde bulunabilecek özelliklere sahip 600 kişi kapasiteli yemekhane ve son teknolojik donanıma sahip sınıfları ile çağdaş bir eğitim ortamı oluşturduk.” dedi.
 
BİR YAŞAM ALANI TASARLADI
 
Eğitim kampusünün projesini ODTÜ profesörü Celal Adıgüzel’in çizip tasarladığını belirten Özkan, “Profesör Celal Adıgüzel okulu projelendirirken, hem okul hem de çocuklar ve velilerin birlikte vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı tasarladı. Sosyal donatılar ve tesisler ona göre ayarlandı. Çünkü okulun havuzundan, tesislerinden öğrenciler gibi velilerimizde faydalanacak.  Valilerimiz çocuklarıyla birlikte güzel zaman geçire bilecekler.” ifadesini kullandı.
 
ÖĞRENCİYE ÖZEL GİRİŞ VE BAHÇE
 
Okulun girişlerinin ayrı ayrı tasarlandığını dile getiren Özkan, “Anasınıf, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve idare girişleri ayrı ayrı tasarlandı. Öğrencilerimizin girişleriyle birlikte bahçeleri de ayırdık. Sınıflara göre bahçelerimiz özel olarak tasarlandı. Kimse kimsenin bahçesine giremeyecek Çocuklar kendi yaşıtlarıyla aynı bahçeyi kullanacak.” dedi.
 
TED BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ KABUL EDİYOR
 
 1986 yılından bu yana Batman’da faaliyet gösteren TED Kolejinin bir özelliğinin de sınavsız öğrenci alımı yapmayışı olduğunu söyleyen Özkan, “Bizlere başvuran her öğrencimiz için okul kabul sınavı yapıyoruz. Sınavda başarılı olan öğrencileri okulumuza kabul ediyoruz. 60 soruluk, 80 dakika bir zaman ile sınav gerçekleştiriyoruz. Başarılı olamayan öğrencileri okulumuza kabul etmiyoruz. Sınavdaki amacımız, sınıflarımızın homojenitesinin bozulmasın. Bu sayede aynı seviyedeki çocukları aynı sınıfta tutuyoruz. TED sadece başarılı öğrencileri kabul ediyor. Burası, parası olanın değil, başarılı öğrencilerin geldiği bir okuldur. Bu sınavları yaparken, hem okulun başarısını hem de mevcut öğrenci velilerinin haklarını koruma adına yapıyoruz. Bir çürük domates bir kasa sağlam domatesi bozar mantığıyla yola çıktığımızda çok iyi bir sınıfa kötü öğrenci alımı, o sınıf komple kötü olmasına sebep olur.” şeklinde konuştu.
 
OKUL EĞİTİME HAZIR
 
Eğitim kampusünün yüzde 99’u bitmiş durumda olduğunu, sadece bahçemde peyzaj çalışmasının devam edildiğini vurgulayan Özkan şunları dedi: “Eğitim öğretim alanlarımızın tamamı bitmiş durumdadır. Okulumuz eğitim öğretime tam anlamıyla hazır durumdadır. 8 Eylül Pazartesi sabahı okulumuz öğrencilerine en iyi eğitimi vermeye başlayacak. 7 aylık kısa bir sürece bu dev yatırımı yapmayı başardık. Türkiye’nin kazanımların bağlı, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler sunan, sosyal sorumluluk bilincine sahip, toplum ve ülke sorunlarına duyarlı ve çözüm üretme bilinci yüksek, en az bir yabancı dil bilip yaşamında etkili bir biçimde kullanan, özgüveni yüksek, empati kuran, farklılıklara saygılı, eleştirel bakış açısına sahip, çevreye duyarlı, yüksek ahlaklı ve her alanda geleceğin lider vatandaşlarını hedeflemekteyiz. Kalitemize kalite katarak yolumuza devam ediyoruz.”
 
ÖĞRETMENLER SINAVLA GELİYOR
 
TED’in en önemli özelliklerinden bir tanesi de öğretmen kadrosu olduğunu sözlerine ekleyen Özkan şunları söyledi: “ Okulumuzun kalbi öğretmenlerimizdir. Çocuklara yön veren, masa sandalye değildir, öğretmenlerdir. Her dersimize ana branş öğretmeni kimse o girer. Anasınıf başta olmak üzere her derse 6 öğretmen giriyor. Okulumuza gelen öğretmenler Ankara TED genel merkezde sınav ve mülakatla geliyor. Okulumuza gelen öğretmenlerimiz belli bir süzgeçten geçerek, başarı kriterleri yakalayarak burada çalışmaya hak kazanıyor. Başarılarımızın temel nedenlerinden bir tanesi de budur. Sınavla öğrenci ve öğretmen alarak, başarıyı yakalıyoruz.”
 
HER ŞEY PARA KAZANMAK DEĞİLDİR
 
TED Batman Kolejinin büyük bir eksiği iyi bir kampusünün olmayışı olduğunu ifade eden Özkan, “Bu büyük yatırımı Batman’a kazandırdık. Burada bizim insanlarımız okuyacak. Okudukça başarılı olacak ve iyi noktalara gelecek. Her şey sadece para kazanmak değildir. Buraya yapılan bütçeyle her şekilde para kazanılabilirdi ama eğitim farklı bir şeydir, çünkü ülkenin geleceği eğitimdedir. Eğitimsiz bir ülkenin sonu mutlaka hüsrandır.  Yatırımımız 20 Milyon civarındadır. Okulumuzda modern ve güvenliği de üst düzeyde yaptık. Öğrencilerimizin can güvenliği çok önemlidir. Güvenlik konusunda bütçeden hiç kaçınmadık.” diye konuştu.
 
BACASIZ FABRİKA İNŞA ETTİK
 
Kolejin tamamen faaliyete girdiğinde yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Özkan, eğitime yatırımın çok önemli olduğunu ve gerçekleştirdikleri yatırımla birlikte bu kente bacasız fabrika inşa ettiklerini dile getirdi.