20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Terör mağdurlarına 180 milyon lira ödendi

Batman’da çatışmalar sebebiyle köy ve mezralarını terk eden 9 bin 500 kişiye toplam 180 milyon lira terör tazminatı ödendi.

YUSUF UYANIK13 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Terör mağdurlarına 180 milyon lira ödendi

Bölgede yaşanan çatışmalarda zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla 2005 yılında hayata geçen 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında Batman’da 9 bin 500 terör mağdurlarına 180 milyon lira tazminat ödendi.

9 BİN 500 DOSYA KABUL EDİLDİ

Valilik, Terörle Mücadeleden Zarar Görenler Birimi Sorumlusu Rauf Bozkurt, terör olaylarında 18 bin kişinin başvuru yaptığını belirterek, bu başvurulardan 9 bin 500 dosyanın kabul edildiğini söyledi.

Tazminatların amacının sosyal ve rehabilitasyon hizmetlerini karşılamak için verildiğini belirten Bozkurt, “Geçmişte yaşanan olaylardan insanların dolayı köylerini boşatıp, yaşam alanlarından uzaklaştılar. Göç etikleri yerlerde travmaları atlatmaları amacıyla sosyal projeler oluştururken, diğer yandan da maddi zararları bu sayede karşıladık” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ KÖYLERE DÖNÜŞÜ ARTTIRDI

Geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle köylerin boşaltıldığını ve binlerce insanın topraklarından göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Bozkurt, başlatılan çözüm sürecinde birlikte tersine göçün yaşandığını söyledi. Terör sebebiyle geçmiş yıllarda çok sayıda köy ve mezranın boşaldığını anlatan Bozkurt, süreçle birlikte köylerini terk etmek zorunda kalan binlerce kişinin köyünün yolunu tuttuğunu kaydetti. Bozkurt, çözüm süreciyle oluşan huzur ortamının köye dönüşleri arttırmada en büyük faktör olduğunu vurguladı.