23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

TİSVA’dan Kaymakam Ermiş’e teşekkür plaketi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde uygulanan Mikro kredi programına verdiği destekten dolayı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i ziyaret ederek plaket verdi

MEHMET ALİ DİNLER19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TİSVA’dan Kaymakam Ermiş’e teşekkür plaketi

Ziyaretten sonra Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik program düzenlendi. Programda Almanya’dan gelen ve programa katılan bir sağlık ve kozmetik şirketinin sahibi güzellik uzmanı  Julija Cajevskaja tarafından güzellik ile ilgili seminer verildi. Programda seminere katılanlara sertifika verildi. Programda ayrıca Mikrokredi’den en yüksek miktarlarda para alan kursiyerlere de çiçek takdim edildi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“ Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül beraberindeki heyetle ilçemizi ziyaret etti. Türkiye’deki mikro kredi finans programı uygulamasında liderliğini Aziz bey yapıyor. Buradaki çalışmalarımızı da takdir ile karşıladılar. Kızıltepe ilçemizde 800 üzerinde kadınımız aldığı kredi ile farklı alanlarda iş yapıyor ve girişimci olarak aldığı krediyi kullanıyor. Nihai olarak 3 kadınımız 10 bin lira kredi aldı. Geçenlerde Zehra teyzemize engelliler gününde engelli olmasına rağmen bin lira kredi verdik buda güzel bir uygulama oldu. Demek ki sadece kadın değil engelli kadın bile isterse iş yapabiliyor ve engelleri aşabiliyor” dedi.  

TİSVA Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi. Mardin ve ilçelerinde bin 610 kadının mikro kredi’den faydalandığı ifade eden Kızıltepe Kaymakamlığı Mikro kredi müdürü Canan Özçelik ise programa katkı sunan ve katılan herkese teşekkür etti.