2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Yakılan okulların tadilatı tamam

Diyarbakır’da 12 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olayları sırasında göstericilerin el yapımı patlayıcılar ve molotof kokteylleriyle yaktıkları 34 okuldan 33’ünün tadilatı tamamlanarak eğitim ve öğretime yeniden başlandı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yakılan okulların tadilatı tamam

Kobani olayları sırasında 10’u kullanılamaz hale gelen 8’i kent merkezinde 26’sı da değişik ilçelerde 34 okul tahrip edildi. Olayların ardından Milli Eğitim Bakanlığı okulların onarılması için ödenek gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okullarda eğitim ve öğretimin aksamaması için ivedilikle çalışmalara başladı. İlk etapta kırsaldaki öğrenciler taşımalı eğitimle farklı okullara, kent merkezindeki öğrenciler de en yakın okullarda nakledildi. Bu sırada tadilat çalışmaları yapıldı. Tahrip edilen okulların yeni camları, kapıları takıldı, okullar yeniden boyandı. Onarımı tamamlanan 33 okuldaki öğrenciler, yeniden okullarına kavuştu. Sadece merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Ferit Köşkü İlkokulu’ndaki çalışmalar tamamlanamadı. Tadilat çalışmalarının devam ettiği bu okuldaki eksiklikler tamamlanarak en kısa sürede burada da eğitim ve öğretime devam edilecek. Olaylar sırasında 2 defa yakılan Ferit Köşkü İlkokulu’nda bulunan 18 derslikteki 515 öğrenci, Hasan Paşa Ortaokulu’na nakledildi. Bu sayede öğrencilerin derslerden geri kalmaması sağlandı.


OKULUMUZA KAVUŞTUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ


Olaylar sırasında yakılan okullardaki öğrencilerin mağdur edilmemesi için geçici bir süre taşımalı eğitim yapıldı. Bu sırada öğrenciler, kendi okullarının dışında farklı okullarda eğitim ve öğretime devam ettirildi. Bu okullarda okuyan öğrenciler yeniden okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Veliler ise bir daha böyle olayların yaşanmaması gerektiğini belirterek, “Olaylar nedeniyle eğitimde aksaklıklar yaşandı. Tadilat çalışmaları tamamlandı ve çocuklarımız okullarına kavuştu. Bu olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz” dedi.