25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yunus bebek için Amerikan filmlerini aratmayan operasyon

Diyarbakır’da sünnet ettirme vaadiyle kaçırılan 4 aylık Yunus bebek, polisin düzenlediği hava destekli operasyonla 24 saat geçmeden bulundu. Annesine kavuşan Yunus bebeğin kaçırılma nedeni olan sünneti ise polis yaptı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yunus bebek için Amerikan filmlerini aratmayan operasyon

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kaçırılan Yunus bebek için 10 kişilik özel bir uzman ekip kurdu. Hava destekli operasyonu Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz ile Asayiş Şube Müdürü Kerim Karaboğa bizzat yürüttü. Operasyon için düğmeye basan polis, önce Yunus bebeği kaçıran zanlıların robot resmini çizdi. Bebeğin il dışına kaçırılma ihtimali üzerine şehrin giriş ve çıkışları tutuldu. Titiz çalışmanın ardından zanlıların Yunus bebeği Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne götürdüğü tespit edildi. Havadan helikopter destekli düzenlenen eş baskınlarda Yunus bebek sağ salim kurtarıldı. Bebeği kaçıran kadın ve imam nikahlı eşi gözaltına alındı. İfadeleri alınan karı ve koca adliyeye sevk edilecek.

BİR ANNENİN EN MUTLU ANI

Polis helikopteriyle Kulp’tan kent merkezine getirilen Yunus bebek, Asayiş Şube Müdürlüğünde annesine ve babasına teslim edildi. Göz yaşlarına hakim olamayan Yunus bebeğin annesi Emine Teyfur, uzun süre bebeğini öptü ve kokladı. Bebeğin babası Emrullah Teyfur da bebeğiyle hasret giderdi. Anne ve Baba bebekleri Yunus’a kavuşmanın heyecanını uzun süre üzerinden atamadı. Polislere öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Emrullah Teyfur, “Valilik ve Emniyet Müdürlüğünde herkes bize çok yardımcı oldu. Her saat başı bize telefon açtılar, bilgi verdiler. Çalışmaları beraber yürüttük. Devlet, valilik ve polis bizi sahipsiz bırakmadı. Çocuğumuzu kucağımıza aldık, Çok mutluyuz, Allah razı olsun herkesten, çok umutluydum. Umudumu hiçbir zaman kaybetmedim” şeklinde konuştu. Sevinçten göz yaşlarına hakim olamayan Emine Teyfur ise, “Eve gelip çocuğu sünnet ettireceklerini söylediler, çocuğumu kapıyı çalan kadına verdim. Kimlik getirmeye gittim döndüğünde yoktular. Çok üzüldüm ama şimdi çocuğuma kavuştuğum için çok mutluyum, çocuğumu getirenlerden ve devletten Allah razı olsun” dedi. Ardından uzun süre süt emmeyen bebek, annesi tarafından emzirildi.

KİRVESİ POLİS OLDU

Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz yaptığı açıklamada, Yunus Bebeğin Emniyet Müdürlüğü tarafından sünnet ettirileceğini söyledi. “Aileyi kandırmaya yol açan olumsuzluğu ortadan kaldıracağız” diyen Yavuz şöyle konuştu:

“İmkanı olmayan ailelere valilik ve emniyet müdürlüğü olarak bu konuda özel bir kampanya başlatıp bize başvuran bütün ailelerin çocuklarını sünnetini biz üstleneceğiz. Bu olay, İlimizde maddi sıkıntı çeken ekonomik imkansızlıklar nedeniyle bir takım vaatlerle kandırılmaya çalışılan insanlara bir mesaj olması niteliğini taşıyor. Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü ekonomik imkanları yetersiz olan ailelerimiz için sünnet ya da ihtiyaçları neyse bunları tespit etmek için özel bir çalışma başlattı. Bu işe ilk olarak bedeli karşılanmak üzere sıhhi ve fenni ortamı uygun olan bir yerde Yunus bebeğimizi sünnet ederek başlıyoruz. Ben epeycedir bebek sahibi olmayan bir babayım. 10 yıl olmuş unutmuşum ben de çok merak ediyorum, bebeğin kokusu nasıldır, onu beraber yaşayalım istedim.”

Ailenin maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle yardım ve sünnet ettirme bahanesiyle olayın 4 kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Yavuz, ailelere uyarılarda bulundu. Yavuz, şunları söyledi: “Kamuoyuna mesajımız ise kendilerine çeşitli vaatlerle gelen insanlar olduğunda lütfen bizlerle irtibat kursunlar. Bunları araştıralım. Hiçbir insanımızın canı yanmasın. Annelerimiz, bebeklerinden ayrılmasın. Devletimiz büyük ve imkanları çok var. Bu anlamda devlet görevlisi olduğunu ibraz edemeyen hiç kimseyle bir şey paylaşılmamalıdır. En önemli tedbir, budur. Kuşkulandıkları her hangi bir konu var ise kendilerine gelen şahısları bir şekilde oyalayıp, o an için kendilerinden uzaklaşıp 155’i arasınlar. Ekiplerimiz bu konuda yardımcı ve destek olmaya hazır ve konuşlandırılmış durumdadırlar. İhtiyaç ve yoksulluklarla ilgili aileler devletlerin ilgili kurumlarına başvurabilirler. Polis İmdat hattı 155 ve karakol aracılığıyla bizden her türlü desteği alabilirler.”

ÇOCUĞU OLMADIĞI İÇİN KAÇIRMIŞ

A.G’nin 4 yıllık imam nikahlı eşinden çocuğu olmadığı için Yunus bebeği kaçırdığı ortaya çıktı. Daha önceki evliliğinden çocuğu olan A.G’nin son evliliğinden çocuğu olmuyordu. Dört yıldır M.T.A. ile imam nikahlı olarak yaşayan A.G bebeği kaçırmaya karar verdi. Çift bu evlilikten çocuğu olmadığı için Yunus bebeği kaçırdı. Teyfur ailesinin komşuları da bebeğin kaçırılmasında yardım etti. Teyfur ailesinin komşusu 2 kişi ile bebeği kaçıran A.G ve M.T.A gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından  Adliyeye sevk edilecek.