18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ZMO’den Rektör’e fakülte teşekkürü

Ziraat Mühendisleri Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Artuklu Üniveristesi’ne rektör olarak atanan Prof.Dr. Ahmet Ağırakça’nin üç ilçede fakülte kurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

MEHMET ALİ DİNLER19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
ZMO’den Rektör’e fakülte teşekkürü

Yeni rektörün Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat’ta fakülte kurma niyetlerinin ilçelerdeki sosyo-ekonomik ve eğitim alanında önemli katıklarda bulunacağını ifade eden ZMO Mardin Şube Başkanı Dündar, atılacak adımın yükseköğretimin ilçelerde etkin bir şekilde hissedileceğini kaydetti.

ÖĞRENCİ SİRKÜLASYONUNUN ÖNÜ AÇILACAK

Dündar açıklamasına şöyle devam etti:

“Mardin Artuklu Üniversitesi, son yıllarda girdiği çıkmazdan yeni yönetim değişikliğiyle kurtulacaktır diye düşünüyoruz. Kendi alanında Mardin’de bilimsel bir iklimin oluşması için kurulan üniversitemiz ne yazık ki halkımızın beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. İçine kapanık ve paylaşımdan uzak bir bilimsel sistem kimseye bir fayda sağlamamıştır. Sosyal alanda gelişmeyi hedefleyen üniversitemizin önceki  yönetimi, teknik bölümlerden kaçınıp başta Kürdoloji olmak üzere birkaç sosyal bölüm ile Mardin’e hitap etmeyi seçmiştir. Kürdoloji başta olmak üzere Yaşayan Diller Enstitüsü’nün çalışmaları toplum tarafından yoğun bir ilgi ve takdir görmüştür.  Ancak Üniversitemizin fen bilimleri açısından yetersiz kalması ve büyük ilçelerimize öğrenci sirkülasyonunun önünü açacak çalışmalarda bulunulmaması büyük bir eksikliktir.”

FAKÜLTE KARARI BİZİ HEYECANLANDIRDI

Kızıltepe ilçesinde bir Ziraat Fakültesi’nin kurulacağı fikrini ortaya atan rektörü taktir ettiklerini belirten Dündar, tarım şehri olan Mardin’de tarımsal alanda eğitim vermenin gerekliliğine dikkat çekti.  Yıllardır Mardin’de bir Ziraat fakültesinin kentin tarımına önemli katkılarda bulunacağını her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Dündar, “Bu görüşümüzü eski rektörümüze müteaddit defalar dile getirdik. Konuyla ilgili görüşümüzü içeren açıklamalarımızı basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Ziraat Fakültesi’nin Mardin Artuklu Üniversitesi  vizyonuna büyük katkılarda bulunacağını deklere ettik. Tarım şehri Mardin’in öğrenci cazibesinin ziraat fakültesi aracılığıyla artacağını söyledik. Bugün yeni rektörümüzün bu müjdesi bizleri heyecanlandırmıştır. Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şubesi  olarak rektörümüze ilçelerimizle ilgili verdiği isabetli karardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.