19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Teröristler Soçi’ye Türkiye’den sızabilir''

Rusya Siyasi Enformasyonu Merkezi’nin hazırladığı rapora göre, Soçi kentinde 7 Şubat 2014 tarihinde başlayacak olan Kış Olimpiyat Oyunları’nı kana bulamakla tehdit eden teröristlerin, Türkiye’den sızabilme tehlikesi var. Rus basınında yer alan habere göre, en büyük tehdit kendini “Kafkasya Emiri” olarak ilan eden Kuzey Kafkasya terör örgütü elebaşısı Doku Umarov.

Cihan30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 ''Teröristler Soçi’ye Türkiye’den sızabilir''
Rus uzman Aleksey Muhin’in başkanlığında hazırlanan “Soçi-2014 Olimpiyat Oyunları Sırasında Güvenlik ve Risk Düzeyi” başlıklı raporda, bölgenin Kuzey Kafkasya’da faaliyet gösteren teröristlerin hedefi altında oluğuna dikkat çekildi. Rus uzmanlar, teröristlerin Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Soçi’ye sızabileceğini öne sürdü.
Rusya Siyasi Enformasyonu Merkezi’nin iddiasına göre, teröristler Türkiye’den de bölgeye sızabilir. Raporda Türkiye’den gelecek olası teröristlerin Karadeniz veya Gürcistan üzerinden sızabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Konuyla ilgili Karadeniz’de Rus Karadeniz Deniz Donanması ve güney askeri bölge birliklerinin güvenlik çalışmaları yaptığı kaydedildi.
Daha önce Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rus askeri uzmanları Rusya’nın İL-20 tip askeri uçağı ile Karadeniz’de defalarca uçuş gerçekleştirmesini Soçi Olimpiyat Oyunları dahil bölgede güvenlik önlemlerinin artırılması amaçlı olabileceğine dikkat çekmişti.
Batı basınında yer alan haberlere göre, terör örgütü lideri Umarov, daha önce Soçi Olimpiyat Oyunlarını kana bulayacakları ilgili tehditlerde bulunmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, terör örgütü elebaşının Soçi Olimpiyat Oyunlarına kadar imha edileceğini kaydetmişti.