25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

39 yıl sonra suçsuzluğu ortaya çıktı

ABD Ohio'da yapılan duruşmada şimdi 59 yaşında olan Ricky Jackson 1975'ten beri işlemediği bir cinayet suçundan dolayı 39 yılını ceza evinde geçirdiği ortaya çıktı.

stargazete.com21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
39 yıl sonra suçsuzluğu ortaya çıktı
Cuyahoga ilçe mahkemelerinde iki gün süren duruşmadan sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı. Ohio Masumiyet Projesi'nin Jackson'ın davasını 2011'den itibaren üstlenmesiyle davayı derinlemesine araştırdı. Ve yapılan araştırmalar sonucunda  davanın tek görgü tanığı olan ve cinayet esnasında otobüste olan 13 yaşındaki Edward Vernon'un polisin zoruyla yalan ifade verdiği ortaya çıktı.
 
Şimdi 51 yaşında olan görgü tanığı Eddie Vernon yıllar sonra aslında saldırıyı hiç görmediğini ve polisin baskısıyla bu ifadeyi verdiğini söyledi. Vernon, polisin istediği ifadeyi vermemesi durumunda ailesini tutuklama tehdidinde bulunduğunu anlattı.
 
Jackson'ın bugün (Cuma) özgür bir adam olarak hapishaneden çıktı. Hapishanedeyken annesini, erkek kardeşini ve bir kız kardeşini kaybeden Ricky Jackson 39 yıl sonra gelen adalete rağmen özgür kaldığı için mutlu olduğu gözlendi.