20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ABD'den IŞİD'e 8 yeni hava saldırısı

ABD ordusu ve koalisyon güçleri Suriye ve Irak'ta, IŞİD hedeflerine yönelik 8 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

AA1 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD'den IŞİD'e 8 yeni hava saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin, Suriye ve Irak'ta, IŞİD hedeflerine yönelik 8 yeni hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

CENTCOM'un açıklamasına göre; IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla tek başına 3 hava saldırısı gerçekleştiren ABD ordusu, koalisyon güçlerinin de desteğiyle savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanılarak, örgütün Irak'taki hedeflerine 5 hava saldırısı düzenledi.

Suriye'de Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) kenti yakınlarındaki 3 saldırıda IŞİD'e ait 1 silahlı aracın, ağır silahın ve tankın imha edildiği belirtildi.

Irak'ta, Musul'un kuzeybatısındaki 3 saldırıda IŞİD'in 2 silahlı aracının, örgüt tarafından kullanılan 1 binanın harap edildiği, aynı zamanda örgütün iki muharebe mevzisine saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Hadisa Barajı yakınlarındaki saldırıda örgütün 1 silahlı aracının imha edildiği bildirilirken, başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki saldırıda da 2 silahlı aracın kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.

Irak'taki hava saldırılarına Birleşik Krallık güçlerinin de katıldığı aktarılan açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.