26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD'den Rakka saldırılarına kınama

ABD, Suriye'de Esed rejiminin Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin ölümüne neden olmasını kınadı.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
ABD'den Rakka saldırılarına kınama

Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "Esed rejiminin dün Rakka'da çok sayıda sivilin ölümüne ve yerleşim alanlarının yıkımına yol açan hava saldırılarına dair haberlerden dehşete düştük. Rejimin sivillere yönelttiği şiddeti ve devam eden insan hakları suistimalleri ve uluslararası hukuku ihlallerini mütemadiyen kınadık" ifadesini kullandı.

Esed rejiminin Suriyeli sivilleri katletmeyi sürdürmesinin insan hayatını vurdumduymaz şekilde hiçe saydığını bir kez daha gösterdiğini belirten Psaki, şunları kaydetti:

"Esed'in tüm meşruiyetini uzun süre öncesinden yitirdiği ve Suriye rejiminin Suriye halkına karşı uyguladığı barbarlık ve zulümden dolayı sorumlu tutulması gerektiğini net biçimde ortaya koyduk. Suriye muhalefetini desteklemeye ve şiddeti sona erdiren, tüm Suriyeliler için özgür ve haysiyetli bir geleceğe kapıyı açan bir siyasi çözüm doğrultusunda çalışmaya olan bağlılığımız sürüyor."

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 130'a yükseldiği, yaşamını yitirenler arasında kadın ve çocukların da yer aldığı bildirilmişti.