18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Akıllı ayakkabılar sahibine gideceği yolu gösterecek

Hindistanlı tasarımcılar tarafından geliştirilen akıllı ayakkabılar kullanıcılarına gidecekleri yolu gösterecek.

stargazete.com1 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Akıllı ayakkabılar sahibine gideceği yolu gösterecek

The Times India tarafından konuyla ilgili yapılan haberde, ilk olarak 2011 yılında tasarlanan ayakkabıları bugün itibariyle 50 civarında vatandaşın kullandığı bilgisi verildi.

Kırmızı olarak imal edilen ayakkabılar önce GPS yardımı ile mevcut konum bilgisini ve hedef rotayı belirliyor, daha sonra yolculuk esnasında titreşim yolu ile kullanıcılarına doğru yolda olup olmadıkları bilgisini aktarıyor ve sağ ya da sol tekinin titremesi ile de sahibini yönlendiriyor.

Akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir eklenti ve bluetooth yardımı ile çalışan ayakkabıların enerji ihtiyacını ise sıradan piller kullanarak karşılamak mümkün. Ayrıca yürüyüş esnasında harcanan kalori miktarını da hesaplayıp sahibine aktarıyor.

En büyük müşteri hedef  kitlesi yurtdışında rahatça dolaşmak isteyen turistler olan akıllı ayakkabıların 100 ila 150 dolar arasında bir rakamdan satışa çıkması bekleniyor.

Gelecekte imal edilecek olan modellerin geliştirilmiş fonksiyonel özellikleriyle birlikte farklı stillerde imal edilmesinin de planlandığını belirten tasarımcılar, akıllı ayakkabıların görme bozukluğu yaşayan yetişkin ve çocuklar için de oldukça faydalı bir ürün olduğunu söylüyor.