16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Alanya'da 'deniz mevsimi' açıldı

DÜNYADA 'Şaka Günü' olarak anılan 1 Nisan, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Deniz Mevsimi Açılış Günü' olarak kutlandı. İlki geçen yıl yapılan denize girme etkinliğine yabancı turistler de katıldı.

DHA1 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Alanya'da 'deniz mevsimi' açıldı
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Servet Sipahioğlu'nun organizasyonuyla geçen yıl ilki düzenlenen 'Deniz Mevsimi Açılış Günü'nün 2'ncisi, bugün saat 13.00'de Damlataş Plajı'nda gerçekleştirildi. Sipahioğlu'nun çağrısı üzerine dünyaca ünlü plajda toplanan vatandaşlar, su soğuk olmasına rağmen el ele tutuşarak denize girdi. Etkinliği, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Ak Parti'li Hasan Sipahioğlu ve MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ile yabancı turistler izledi.

TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Servet Sipahioğlu, insanların birbirine değişik şekilde şaka yaptığı 1 Nisan'ın aslında çeşitli kaynaklardan yapılan araştırmalara göre Müslümanların katledildiği gün olduğunu iddia etti. 1 Nisan'ın, Endülüs Müslümanlarının, 15'inci yüzyılın sonlarında Haçlı Ordusu tarafından İspanya'da katledildiği gün olduğuna dikkati çeken Sipahioğlu, "Tam 7 asırdır bu kandırmaca günü süregelmiştir. Fransızlar ise bu günü 'aptallar günü' olarak ilan etmiştir. Ancak biz 1 Nisan'ı, deniz mevsiminin başlangıcı olarak kutlamak istedik. Gelecek yıllarda 1 Nisan'ı 'denize girme günü' olarak tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz" dedi.

YABANCILAR DA KATILDI

Etkinliğe katılan Metin Erdem ise Alanya'nın çok güzel bir iklime sahip olduğunu, insanların kaynaşması için güzel bir organizasyon düzenlendiğini söyledi. Finlandiyalı turist Henri Leskinen de ülkesinde geceleri hava sıcaklığının -20 derecelere düştüğünü dile getirerek, Alanya'ya gelmeden önce buzu kırarak havuzda balık tuttuğunu anlattı. Gazeteci İbrahim Akdağ ise Alanya'nın dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu belirterek, herkesi ilçeye tatil yapmaya davet etti.