25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Amerika'da 950 bin dolara alınan kilise cami oldu

Amerika New Jersey eyaleti Paterson bölgesi yeni bir camiye kavuştu.

Dursun Boran28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Amerika'da 950 bin dolara alınan kilise cami oldu

Bir müddettir kullanılmayan, 100 senelik kilise Türk işadamları ve vatandaşlarından toplanan bağışla 950 bin dolara satın alınıp cami yapıldı. Caminin adı ise Mevlana Camii oldu.

66-68 Bloomfield Avenue ve 291-293 Sussex Street'deki kilise, New York başkonsolosluğu sosyal işler ateşeliği organizatörlüğünce 2013 de kurulan Mevlana Cami derneği tarafından işlemleri devam ettirilen cami 400 kişilik. 

HALEN 2 CAMİ VAR. 

45 Türk işadamı, işçi, öğrenci, doktor, gazeteci, eğitimci gibi hemen her meslekten Türk'ün yaşadığı Paterson da, halen Chestnut ve Ulucami isimli 2 cami var. Dursun Boran'ın haberine göre, Mevlana Cami bölgenin 3. Türk camisi olacak. Caminin kurulmasında emeği geçenlerden emlakçı Suzan ve Nurettin Demircan çiftinin yanı sıra, kurulan cami derneği yöneticileri Hasan Ören, Nahit Çeliker, Mehmet Odacı, Selami Yiğit, Muhammet Akat yaklaşık 2 senedir caminin ibadete açılması için büyük gayret sarfediyorlar. 

HOCASI DİYANET İŞLERİNDEN 

Kurban Bayramına yetişmesi planlanan camide şimdilik belirli günlerde ibadet yapılıyor. Mevlana Camii hocası Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilecek. Camide bir de imam lojmanı var. Camiye her türlü maddi manevi yardım kabul ediliyor. Caminin Banka hesabı şöyle : TD BANK ACCT#4291371072. POSTA BAĞIŞ ADRESİ : PO BOX 4021 CLIFTON,NJ 07012. www.patersonmevlanacami.com caminin web adresi. 

PEYGAMBERİMİZİN MESCİDİ KULLANIŞI ÖRNEK ALINACAK 

Türk Amerikan Diyanet Vakfı bastırdığı broşürde, şunlar anlatıldı: " Müslümanlara ibadet edebileceği yer hazırlamak misyonu olan kuruluşumuz,  camide Amerikan toplumu ile uyumlu sosyal aktiveler geliştirilecek. Sosyal, kültürel hizmetler yapılacak. Yabancı dil ve Kuran kursları ile isteyene İngilizce ve Kuran öğretilecek . 
Peygamberimizin mescidini kullanış örneğine uygun olarak İslam'a aykırı olmayan her türlü sosyal ve kültürel aktiviteler yapılacak.