26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Apple sunucularını devlet kurumlarının erişimine açmadık

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone cihazlarında ve iCloud deposunda bulunan kullanıcılarına ait bilgileri kazanç elde etmek için kullanmadığını ve sunucularını devlet kurumları için erişime açmadığını açıkladı.

stargazete.com18 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Apple sunucularını devlet kurumlarının erişimine açmadık

Apple CEO’su Tim Cook, Apple ürünlerinin kullanıcılarına seslendiği resmi açıklamasında, “İlgili bilgiyi reklam verenlere satmak için e-posta içeriği veya kullanıcının siteye girerken bulunduğu davranışı temelinde kullanıcı profilini oluşturmuyoruz. iPhone veya iCloud’da depoladığınız bilgiyi paraya çevirmiyoruz. Ayrıca ilgili bilgiyi satmak için e-posta ve mesajlarınızın içeriğini de okumuyoruz” ifadesini kullandı.

Şirket başkanı, ayrı bir pencere açmadan reklamları uygulamalarda gösterme fırsatını veren iAd reklam servisinin de bu politikaya uygun çalıştığını kaydetti.

Cook, Apple’ın hiçbir zaman ürün ve hizmetler sistemine erişim sağlanması amacıyla dünyadaki hiçbir devlet ajansıyla çalışmadığını ve sunucularını devlet kurumları için erişime açmadığını söyledi.

Açıklama, yeni mobil işletim sistemi iOS 8’in piyasaya sürülmesi ve ünlülerin iCloud’da depoladığı fotoğrafların internete sızması bağlamında yapıldı. Kimliği belirsiz hackerler, 31 Ağustos günü Amerikan yıldızların kişisel arşivlerine yasal olmayan yollarla erişim sağlamıştı ve çaldıkları fotoğrafları internetten yayınlamıştı.