27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bayramda çocuk kanı döktü

İsrail Ordusu, Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde de Gazze’ye bomba yağdırdı. Eş-Şati Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda en az 10 çocuk yaşamını yitirdi. Şifa Hastanesi de bombaların hedefi oldu. Gece ise 9 Filistinli daha şehit edildi.

29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bayramda çocuk kanı döktü

İSRAİL BAYRAM DİNLEMEDİ, NAMAZDA VURDU, HASTANE VE MÜLTECİ KAMPINI BOMBALADI

İsrail, Gazzelilerin bayram namazı kıldığı sırada 3 noktaya saldırı düzenledi, öğle saatlerindeki saldırıda 4 yaşındaki bir bebek hayatını kaybetti. Günün ilerleyen saatlerinde İsrail bombardımanı Eş-Şati Mülteci Kampı ve 20 gündür Gazze’deki yaralılara hizmet veren Şifa Hastanesi’ni hedef aldı. Görgü tanıkları, İsrail tanklarının sabah doğudaki Han Yunus, Beyt Hanun kentleriyle Cebaliye beldesinde bazı noktalara saldırıda bulunduğunu açıkladı. Mülteci kampındaki saldırıda en az 10 çocuk yaşamını yitirdi. Akşam ise yine yine sivil yerleşim alanları hedef alındı. İki saldırıda en az 9 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.Hava saldırılarında yaralanan 3 Filistinlinin daha hastanede öldüğü bildirilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı bin 69’a yükseldi, yaralı sayısı 6 bini aştı.   

‘Vurmaya devam edeceğiz’

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu açıklamada kara operasyonlarının genişleteceğini belirterek “Amacımız, Gazze’nin askersizleştirilmesi. Gazze’deki tüneller etkisiz hale getirilmeden operasyonu sonlandırmayacağız” dedi.

‘İsrail ateşkesi kabul etmedi’

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail’in Ramazan Bayramı için önerilen ateşkesi kabul etmediğini belirterek şunları “İsrail, bu tutumuyla, Müslümanların dini değerleri ve ibadetlerini hafife alıyor. İşgal güçleri,bunun sorumluluğunu üstlenecektir”dedi. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da düzenlenen sınır operasyonunda 10 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.  Açıklamada,“Mücahitlerimiz, Şucaiyye’de İsrail ordusuna kahramanca bir operasyon düzenledi ve 10 İsrail askerini öldürdü. Mücahitler sağ salim döndü” denildi. İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasından bu yana 91’den fazla İsrail askerinin öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusu ise rakamı 48 olarak açıkladı.

Öte yandan İsrail’in güneyindeki Eşkol kentine atılan havan topu nedeniyle 4 İsraillinin öldüğü, 3’ü ağır 8 kişinin yaralandığı iddia edildi.