25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Beyninizi eğitebilirsiniz!

İnsanların acıkmasını önleyen yeni bir diyetle beyin, sağlıksız yüksek kalorili yiyeceklerin yerine sağlıklı yiyecekleri tercih edebilecek.

2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Beyninizi eğitebilirsiniz!

Tufts Üniversitesi bilim adamları yeni yöntemle besin bağımlılığının değiştirilebileceğini söyledi. Deneye katılan kadın ve erkeklerin beyinlerinin bağımlılık merkezini tarayan bilim adamları sonuçların düşük kalorili sağlıklı yiyeceklere olan isteğin arttığını gözlemledi.

Boston Üniversitesi profesörü Susan B. Roberts, hayata kızartılmış yiyecekleri ya da bütün bir pastayı yiyerek başlamadık, bu şartlar zaman içinde zararlı yiyecekleri tekrar tekrar yiyerek oluşuyor.

Önceleri sağlıksız yiyeceklere bağımlı olan insanları alışkanlıklarının değiştirilemeyeceği ve kilo kaybettirilemeyeceği düşünülüyordu.

Beynin ödül ve bağımlılık merkeziyle ilgili yapılan çalışmada fazla kilolu birer kadın ve erkek özel düşünülen diyet programına tabii tutuldu. Yemek tercihlerini değiştiren diyette protein alımı yüksek karbonhidrat alımı ise düşük tutuluyor ve acıkmanın önüne geçilmeye çalışıyor. Çünkü Kişi acıktığı zaman sağlıksız besinlere yönelim artıyor. 6 aylık diyet sürecinde MR taramalarından geçen beynin ödül kısmında değişiklikler gözlemlendi.

Katılımcılara diyet sonrasında yemek fotoğrafları gösterildiğinde sağlıklı, az kalorili yiyeceklere olan tercihin arttığı görüldü.