19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Boko Haram lideri öldürüldü mü?

Boko Haram'ın lideri Ebubekir Şekau'nun öldürüldüğü iddia edildi. Şekau'nun akıbetiyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor

23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Boko Haram lideri öldürüldü mü?

Batı Afrika ülkelerinden Kamerun'da öldürüldüğü ileri sürülen Boko Haram örgütünün lideri Ebu Bekir Şekau'nun akıbeti gizemini koruyor. 

Adının açıklanmasını istemeyen Kamerunlu bir askeri yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Ebu Bekir Şekau, öldürülmedi" dedi. 

Kamerun ordusu, pazar günü sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Şekau'ya benzeyen bir kişinin cesedinin fotoğrafını yayınlamış ve Boko Haram örgütü liderinin öldürüldüğünü iddia etmişti. 

Kamerunlu askeri yetkili fotoğraf sahte dedi

Yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram, son zamanlarda Kamerun'da da saldırılar düzenlemişti. Boko Haram mensuplarının dün Kamerun'un Nijerya sınırı yakınlarında bulunan Turu kasabasındaki bir pazara düzenledikleri saldırıda biri asker 20 kişi hayatını kaybetmişti. 

2009'da örgütün kurucusu Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın başına geçen Şekau, kısa bir süre önce internetten yayınladığı videoda Nijerya'nın kuzeyinde kontrol altına aldıkları bölgelerin kendilerine ait yönetim kuracağını söylemişti. 

ABD, Türkiye ve Nijerya tarafından terör örgütü ilan edilen Boko Haram, binlerce kişinin ölümüne, binlercesinin de yerlerinden olmasına yol açan saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

Dünya Bülteni