25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'Bond'u oynayacak olan siyahi olamaz'

ABD’nin en meşhur sağcı/ırkçı yorumcularından Rush Limbaugh Idris Elba’dan James Bond olamayacağını iddia etti.

stargazete.com26 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
'Bond'u oynayacak olan siyahi olamaz'
Gelecek yıl çekimleri yapılacak olan Dünyaca ünlü polisiye filmi olan James Bond'un "Avengers: Ulton Çağı"  tartışmaları başladı. Filmin Bond karakterini siyahi Idris Elba’nın oynayacağı iddiası tartışmaları beraberinde getirdi. Rush Limbaugh radyo şovunda “James Bond karakterinin yaratıcısı ve romanlarının yazarı Ian Fleming Bond’u İskoç ve beyaz olarak yazdı. Konsept bu, tersi düşünülemez. Obama ve eşini George Clooney ve Kate Hudson’ın, Mandela’yı da Kelsey Grammar’in oynamasına benzer bu durum” sözleriyle görüşlerini açıkladı.
 
 Limbaugh’un bu açıklaması tartışmalara neden oldu. Birçok eleştirmen bu açıklamnın ırkçı olduğunu belirtip Limbaugh’un mantığı ve verdiği örneklerin iki yerde hata verdiğini belirtti. Obama ve Mandela gerçek kişiler olmasına rağmen James Bond hayali bir karakter. 
 
İskoç ve beyaz diye üstüne basa basa tanımladığı James Bond’u daha önce İngiliz Roger Moore, İrlandalı Pierce Brosnan, Avustralyalı George Lazenby, İngiliz/Amerikan/Galli Timothy Dalton oynamıştı. İskoç olması değiştirilebiliyorsa, beyaz olması niye değiştirilemesin?