24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

''Bu Siyonizm için doğru adımdır''

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinde yaklaşık bin 200 yeni konutun inşasını onayladı. Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ise barış müzakerelerine destek amacıyla bölgeyi ziyaret etti.

12 Ağustos 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
''Bu Siyonizm için doğru adımdır''
İsrail İmar Bakanı Uri Ariel, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bin 187 konutun inşasına onay verdi. Kararın beş yıl aradan sonra yeniden başlayan İsrail-Filistin barış görüşmeleri sırasında tansiyonu yükseltmesinden endişe ediliyor.

Ariel yaptığı açıklamada, “Dünyada hiçbir ülke, nerede inşaat yapıp nerede yapamayacağı konusunda bir başka ülkeden emirler almaz. Evleri pazarlamayı sürdüreceğiz ve tüm ülkede inşa edeceğiz. Bu, şu anda Siyonizm ve ekonomi için doğru adımdır” dedi.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, uzun süre İsrail yerleşim birimleri inşası durmadan görüşmelere yeniden başlamayacakları konusunda ısrar etmişti. Ancak Abbas, 104 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması karşılığında, yerleşim yeri inşaatlarının durdurulmasına gerek kalmadan görüşmelere onay verdi. İlk grup 26 tutuklunun salı günü salıverilmesi bekleniyor.

WESTERWELLE İSRAİL'DE

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İsrail'e gitti. Westerwelle, ziyaretin ilk gününde İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ile bir araya geldi. Livni, barış görüşmelerinde İsrail adına müzakereleri yürütüyor. Westerwelle'nin ziyaretiyle Filistin-İsrail barış müzakerelerine destek vermek istediği kaydedildi.

Livni ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Westerwelle, “Yapıcı ve destekleyici bir rol oynayacağız” dedi. Westerwelle, barış görüşmelerinin iki tarafın, bölge ve tüm dünyanın çıkarına olduğunu belirtti.

Westerwelle'nin pazartesi günü de Ramallah'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Almanya Dışişleri Bakanı, burada Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Abbas ve Başbakan Rami Hamdallah ile görüşmelerde bulunacak.