20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bu ülkede selfie çekmeyin!

Rusya 'da halk sağlığı üzerine çalışma yürüten Rospotrebnadzor adlı kurum, saç bitinin yayılmaması için halkı uyardı “ Selfie çekmekten kaçının. Selfie çekerken yanınızdaki kişiden bit bulaşma olasılığından kendinizi koruyun.”

30 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bu ülkede selfie çekmeyin!
Bu ilginç uyarı Rospotrebnadzor 'un sözcüsünden gelirken bitin geniş kitlelere yayılmamasında son dönemin en yüksek trendlerinden biri olan Selfie'nin önüne geçmeye çalıştıklarını ve bitlenmenin önüne geçmek isteyen kişilerin kesinlikle Selfie çektirmekten kaçınmaları gerektiğine değindi.
 
Şuan Rusya'da yoğun bir bit salgını olduğunu vurgulayan Rospotrebnadzor sözcüsü, bu açıklamanın gerici bir açıklama olmadığına, şuan Rusya'da bit salgınının hızla ilerlediğine ve bit bulaşan kişilerin hem işe hem de okula gitmelerinin yasaklandığını belirtti. Durum böyle olunca da selfie çekmeye çalışan kişilerin birbirlerine fazla yaklaşması saçtan saça bit bulaşma riskinin en üst seviyeye çıkmasına sebep olduğu belirtildi.
 
Şuanda her ne kadar sosyal medyanın en çok konuşulan ve dalga geçilen konularından biri olsa da kurumun bu açıklamasında belli başlı mantıklı tarafları da mevcut.