26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Chelsea'nin sahibi Abramoviç de Güney Kıbrıs'taki çöküntüden nasibini aldı

İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç de Güney Kıbrıs'taki mali çöküntüden nasibini alanlardan.

31 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Chelsea'nin sahibi Abramoviç de Güney Kıbrıs'taki çöküntüden nasibini aldı
Rum bankalarında büyük miktarda mevduatları olduğu iddia edilen Abramoviç'in, Rum yönetiminin bankalarda yatırımı olanlardan yüksek oranda vergi alacak olması nedeniyle büyük miktarda zarara uğrayacak.

Güney Kıbrıs'taki Rus offshore şirketlerinin adayı terk etmeye başladıkları, başta Limasol olmak üzere Güney Kıbrıs'ın çeşitli bölgelerinde kalan Rusların da geleceklerinden endişe duyduğu belirtildi. Rus şirketlerin Rum kesimindeki varlığının bundan sonra kalıcı olup olmayacağı yönünde bir açıklama yapan Rus offsshore şirketlerinin CEO'su Andreas Andreu, her ne olursa olsun Rusların devasa sermayelerinin Kıbrıs'tan gideceğini kaydetti.

Hemen hemen tüm müşterilerinden, ilk fırsatta bütün paralarının Singapur ve başka yerlere götürülmesi konusunda net talimatlar aldıklarını belirten Andreu, her ne garanti verilirse verilsin Rusların artık güvenlerinin olmadığını anlattı.

Rusların Güney Kıbrıs'ta yaşanan mali kriz sonucunda büyük oranda etkilenenler arasında tanıdık bir isim göze çarpıyor. Bu isimlerin başında Chelsea'nin sahibi olan Rus milyarder Roman Abramoviç'in Güney Kıbrıs'taki mevduatları yüzünden sıkıntı yaşadığı öne sürüldü.

İspanyol basını, Avramoviç'in paralarının önemli bir kısmını yatırdığı Güney Kıbrıs'ta mevduat "tıraşlamalarından" zarar görmüş olarak çıkabileceğinin yazdı.

Güney Kıbrıs'taki bankalarda yüklü miktarda mevduatları bulunduğu aktarılan Chealse'nin patronunun Rum bankalarındaki mevduat kesintileri nedeniyle büyük zarar görmüş olduğu savunuldu.