20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cihatçı John'un sadist saltanatı

İngiliz basını, ABD'li gazeteci James Foley'in kafasını kesen Cihatçı John'u konuşuyor.

Faruk ZABCI/LONDRA, (DHA) 22 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cihatçı John'un sadist saltanatı
BBC dünkü haberlerinde Cihatçı John'un  2012 yılında rehin aldıkları Amerikalı gazeteciyi bırakmak için ABD'de çalıştığı medya kuruluşundan 80 milyon sterlin fidye istediğine dikkat çekerken bugün Daily Mail'in "Cihatçı John'un Sadist Saltanatı" manşetli haberde Cihatçı John'un  Amerikalı gazeteciyi serbest bırakmak için önce fidye istediğini sonra videodaki baş kesme cinayetini işlediği yazıldı.
 
Eski rehineler IŞİD'ın John diye bilinen Beatles grubunun liderinin  ve diğer iki İngiliz Cihatçı Paul ve Ringo ile aylardır rehineleri perişan vaziyette aylarca tuttuklarını yazan İngiliz gazetesi, rehinelerin sahte infazlarda kullanıldığına dikkat çekerken  en kötü şekilde dövmeyi Amerikalı gazeteci James Foley'e sakladıklarını ileri sürdü. 
 
Foley'in ailesinden Cihatçı John'un 80 milyon sterlin fidye istediğini vurgulayan gazete, Amerikalı gazetecinin çarmığa gerilmek için duvar önünde haç şeklinde durmaya zorlandığına dikkat çekti.
 
John'un talimatıyla rehinelerin kurtarılmaması için en az on kez yerlerinin değiştirildiği yazıldı. John'un, rehinelerin ailelerle Skype aracılığıyla görüştüğü ileri sürüldü. Fidye talepleri geri çevrilince  Cihatçı John'un infaza karar verdiği yazıldı.
 
İngiliz gazetesi, Amerikan Özel Kuvvetleri'nin James Foley'i  tutan İngiliz Cihatçılara, Barack Obama'nın talimatıyla bir hava operasyonu  düzenlediğini bildirdi. İki düzine Delta Force  komandosunun gece karanlıkta helikopterle  kuzey Suriye'de bir petrol rafinerisine indiği yazıldı. Alınan istihbarat bu rafineri yakınlarında James Foley ve  IŞİD mensuplarının bulunduğu yolundaydı. Operasyon rehinelerin bulunmamasıyla sonuçlanınca Amerikalı Delta Force komandolarının da eli boş döndüğü vurgulandı.
 
Daily Star gazetesi bugünkü "Cihatçı John: 20 kişinin daha başını keseceğim" manşetli haberinde, IŞİD militanın başka masum insanları öldürme tehditleri savurduğuna dikkat çekti.
 
İ Gazetesi "Amerika'nın rehine alıcılara yanıtı: Hava Saldırıları" manşetini atarken  ABD'nin batılı rehineleri görmemezlikten gelip  Irak'ta Cihatçılara yerni hava saldırıları başlattığını yazdı.
 
The Independent gazetesi "Irak, Obama, IŞİD'çilerin blöfünü gördü" manşetli haberinde ABD'nin IŞİD tehditlerini saymadığını ve Musul yakınlarındaki hedefleri yeni hava saldırıları başlattığını vurgularken rehineler içinde en az 10 batılı olduğunu ileri sürdü.
 
Bu sabahki haberlerde, ABD için IŞİD'in en büyük tehlike olduğu Amerikalı savunmacıların açıklamalarına dayalı olarak  verildi.