20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Dev gemide can pazarı: 150 kişi kurtarıldı

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

DHA28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yunan ANEK firması tarafından kiralanan İtalyan bandıralı "Norman Atlantik" gemi Korfu adasının 45 mil kuzeybatısında seyrederken sabah saat 04:00 sularında garaj bölümünde yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Gelen bilgilere göre şimdiye kadar 150 yolcunun kurtarıldığı söylendi. Kurtarılan yolcular arasında 2 Türk yolcunun da olduğu ifade edildi.
 
Esen şiddetli rüzgar geminin İtalya ile Arnavutluk arasındaki uluslararası sulara sürüklenmesine neden oldu.
 
AP'nin haberine göre yakınlarda bulunan gemilerden, Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında bulunan gemilerden, feribottan yolcuların tahliyesi için kurtarma çalışmalarına katılması istendi.
 
İlk etapta filikalarla denize indirilen 56 yolcu bölgede seyreden başka gemilere nakledildi. Ardından havadan kurtarma operasyonuna geçildi.
 
Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar araç bulunuyor.
 
 
GEMİLER DALGAKIRAN OLUŞTURDU
 
Askeri helikopterlerle çocuk, kadın ve yaşlılara öncelik verilerek yolcuların gemiden uzaklaştırılmasına başlandı.
 
Gelen son bilgilere göre kurtarılan yolcu sayısı 111’e ulaştı. Bölgede bulunan 8 gemi “Norman Atlantic”in etrafında daire şeklinde adeta bir dalgakıran oluşturdu.
 
Gemideki iki yolcunun kayıp olduğu iddia edildi.
 
"HEPİMİZ YANACAĞIZ"
 
Yolculardan bazıları telefonla Yunan televizyonlarına bağlanarak, bir yandan soğuktan donmak üzere olduklarını, diğer yandan ise yangının yarattığı sıcaklık nedeniyle ayakkabı köselerinin eridiğini söylediler. Geminin Yunanlı aşçısı Aleksandros Corcokis, “Hepimiz yanacağız. Burada fare gibi kıstırılmış haldeyiz” dedi.
 
Bu arada, bazı yolcular da gemiden çıkan dumandan etkilenerek solunum sorunları yaşadı.  
 
54 TÜRK YOLCU
 
Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54’ünün Türk olduğunu bildirdi.
 
Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu.  
 
"GİDECEK YERİMİZ YOK"
 
Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu geminin alt güvertesinde yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.
 

*