27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Dünya basın özetleri

Dünya basınından öne çıkanlar

stargazete.com28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Dünya basın özetleri
İngiltere
 
İngiltere'de hükümetin AB üyesi ülkelerin İngiltere'de çalışan göçmen işçileri için sıkılaştırmayı planladığı düzenlemeler gündemde.
 
Guardian: Cameron'un açıklayacağı yeni düzenlemelerin hali hazırda Birleşik Krallık sınırları içinde çalışan 300 bin AB göçmenini etkileyecek.
 
Almanya
 
Alman gazetelerinde Avrupa Parlamentosu'nun arama motorları ile ilgili kararı, OPEC'in üretimi düşürmemesi ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'le ilgili yorumlar dikkat çekiyor.
 
Stuttgarter Zeitung:  Petrol fiyatlarının düşüşüne güvenip, buna göre hareket edilmemesi gerektiği uyarısını yapıyor:
 
"Şu anki petrol fiyatlarına güvenip, geleceği ona göre planlamak, örneğin benzin ucuzladı diye gidip deli gibi benzin yakan kocaman bir otomobil almaya karar vermek ihmalkarca bir davranış olur. Çünkü benzin ve yakıtın yaşadığı bu iyi zamanlar bir anda sona erebilir. Ortadoğu'daki önemli kaynaklar, bir sonraki şiddet dalgasının kurbanı olabilir. ABD'deki kaya petrolü patlamasıyla ilgili olarak da haklı bir endişe söz konusu. Tartışmasız olan nokta ise dünya çapındaki petrol ihtiyacının artmaya devam edeceği."
 
ABD
 
The New York Times: Manşet, "Ebola yağmura rağmen  Sierra Leone'de yavaş yavaş hüküm sürmeye devam ediyor." Afrika Sierra Leone'de yaşayan insanların Ebola'dan dolayı yaşadığı sıkıntılar bir yana yağmurla beraber yaşadıkları sıkıntıların yaşamlarını çekilmez hale getiriyor. Ebola'dan dolayı ailesini kaybeden Isatu Sesay adlı genç bir kız 3 gün boyunca evinin önünde yardım bekledi.