23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Dünya yardımı tartışırken Esad katliama devam ediyor

Dünya, üçüncü yılına giren kanli iç savaşta, hâlâ Suriye’de rejime karşı savaşan muhaliflere destek verip vermeyeceğini tartışırken, Esad rejimine bağlı askerler Şam kırsalında 85 kişiyi vahşice katletti.

Dış Haberler23 Nisan 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Dünya yardımı tartışırken Esad katliama devam ediyor

Suriye’de muhalif kaynaklar Beşar Esad yanlısı güçlerin şiddetli çatışmaların görüldüğü başkent Şam yakınlarında 85 sivili katlettiğini açıkladı. İnternet sitelerine yüklenen görüntülerde katliamın yaşandığı ileri sürülen bölgede sivil insanların başlarından vurularak ve işkence edilerek öldürüldükleri dikkat çekiyor.

Hatip geri adım atmıyor

Katliam ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İstanbul’da Davutoğlu ile görüşmesinde Suriye’ye yapılacak yardımı iki katına çıkardıklarını açıkladığı güne denk geldiği de belirtiliyor.  Öte yandan geçtiğimiz ay Katar’da yapılan Suriye toplantısında istifa ettiğini açıklayan Suriye Devrimci Muhalefeti Ulusal Koalisyonu lideri Ahmet Muaz el Hatip’in yerine Suriye Ulusal Konseyi lideri Gerge Sabra geldi. Sabra, 11 Mayısta yapılacak seçimlere kadar bu görevde kalacak.  SMDK lideri Muaz el Hatip, uluslararası toplumun Suriye’ye yönelik duyarsızlığına tepki olarak geçtiğimiz aya görevini bırakacağını açıklamıştı. İstanbul’da yapılan Suriye toplantısına katılan Muaz el-Hatip, Suriye’de devrim unsurlarının intikam güdüsü içinde olmadıklarını belirterek Rusya ve İran’a da olumlu bir tavır takınmaları çağrısında bulundu.