25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Koalisyon güçleri Erbil'de askeri üs kuruyor

ABD öncülüğünde koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’nin eğitimi için Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de, 4 askeri eğitim merkezi açacağı bildirildi.

stargazete.com24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Koalisyon güçleri Erbil'de askeri üs kuruyor

Rûdaw'ın geçtiği habere göre Alman basınında yer alan haberlerde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de  4  askeri eğitim merkezi açacağı yer aldı.

 

Almanya Savunma Bakanlığı’ndan elde edilen bilgilere göre, koalisyom güçlerinin  IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri’nin eğitimi için, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de 4 askeri eğitim merkezi açacağı ve bu merkezlere 200 ile 300 askeri uzman gönderileceği belirtildi.

 

Alman Ordusu’ndan Subay Gerhard Horstman, verdiği bir demeçte, ”Bu konuda bilgimiz var ancak bize henüz bir talimat verilmedi. Şuan Almanya’da 10 Peşemerge’ye askeri zırhlı araç eğitimi veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Geçtiğimiz günlerde Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen, basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde askeri eğitim merkezin açılacağını ifade etmişti.

 

Leyen, Almanya Dışişleri Bakanlığı’yla Erbil’e yapılan yardımların genişletilmesi için  görüştüklerini belirtmişti.