20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

'Esad'ın daha ne kadar can almasını bekliyorlar?'

Esad güçlerinin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların ardından dış müdahalenin gündeme gelmesi Suriyeli vatandaşları sevindirdi. “Esad’ın daha ne kadar can almasını bekliyorlar” diye yorumlar yapan Suriyeli vatandaşlar Star’a değerlendirmelerde bulunarak, Esad güçlerinin önemli silah depolarının yerini değiştirdiğini söylediler.

Şeyhmuz Çakan31 Ağustos 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
'Esad'ın daha ne kadar can almasını bekliyorlar?'
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi'nde bulunan gümrük kapısından Türkiye'ye geçişler durduruldu. Sadece Suriye'ye geçişlerin yapıldığı sınır kapısının Telabyad bölümünde ise Türkiye’ye geçmeyi bekleyen binlerce kişinin bulunduğu öğrenildi. Sınır kapısının kimyasal silah kullanımının ardından kapatıldığı belirtildi.

RESULAYN’DA YİNE ÇATIŞMA

Günlerdir sessizliğin sürdüğü Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşına düşen Suriye’nin Rasulayn kasabasında başlayan çatışma ve patlama sesleri tedirginliğe yol açtı. Resulayn'da geçen 16 Temmuz'da, El Nusra Cephesi ile PYD güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Haftalarca süren çatışmalar sırasında sınırı aşan kurşunlar Ceylanpınar'da 4 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Birkaç günden bu yana sessizliğin görüldüğü, zaman zaman silah seslerinin duyulduğu Resulayn'da, gece geç saatlerden itibaren yeniden silah ve patlama sesleri duyulmaya başlandı. Resulayn'da aralıklarla çatışmaların sürmesinin ardından güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırırken, yetkililer halka sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarılar yaptı. Çatışmalardan seken kurşunlardan biri Mehmet Akif Ersoy mahallesinde bulunan evinin balkonunda oturan 30 yaşında ki Hiznegül Turan’ın başına isabet etti. Yaralı olarak Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılan Turan tedavi altına alındı.

PKK’LI KALKAN: “SURİYEYE MÜDAHALE BÖLGESEL SAVAŞA YOL AÇAR”

PKK’nın Kandil’deki sorumlularından Abbas kod adlı Duran Kalkan, Suriye’ye dönük bir dış askeri müdahalenin, 1989-90’dan beri var olduğu söylenen 3. dünya savaşını en kanlı, en çatışmalı bir gerçeklik haline getireceğini ileri sürdü. Kalkan, böyle bir savaşın da sadece Suriye ile sınırlı kalmayacağını, bölgesel bir savaş olacağını vurguladı.