20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Filistin davasını sahiplendiği için Hamas’ı destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Hamas’a Hamas olduğu için destek vermiyoruz. Hamas, Filistin Davası’nı sahiplendiği için destek veriyoruz. Gerekirse İstanbul’dan bölgeye bir hava köprüsü kurarak bu acının dinmesine çalışacağız” dedi.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Filistin davasını sahiplendiği için Hamas’ı destekliyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hamas ve İsrail arasında ateşkes sağlanması konusunda öncelikli hedeflerinin 12 saatlik ateşkesin 24 saate çıkarılarak ardından 24 saatlik dilimler halinde ateşkesle de Ramazan Bayram’ı süresince ateşkesin temin edilerek, kalıcı ateşkes konusunda görüşmelere devam edilmesi olduğunu söyledi.

Gazze’nin iradesi var

Hamas lideri Halid Meşal’in herkesle istişareye önem veren bir bakışı olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, “Hamas bir uluslararası kurtuluş hareketi olarak organize edilmiştir. Herhangi bir yabancı savaşçı yok Gazze’de. Gazzeliler kendi topraklarını savunmak için, kendi onurlarını savunmak için mücadele ediyorlar” dedi. Davutoğlu, sürdürülebilir ateşkes için prensip kararına vardıklarını ve ABD tarafına gönderilmek üzere nihai dokunuşları yaptıkları sırada İsrail’in ateşkesi reddettiğini açıkladı.

Hava köprüsü kuracağız

Davutoğlu, İstanbul ile Gazze arasında hava köprüsü kurulması için temasların devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Ateşkesten de istifade ederek, 17 ton civarında bir ilaç yardımını hazır hale getirdik. Gazze’ye gönderilmesi konusunda da müzakereler yapıyoruz. Kızılay Genel Müdürümüz Kudüs’e intikal etti. İlaç, gıda yardımı aralıksız olarak Gazze’ye iletilecek. Biraz önce de Başbakanımızla bir kez daha istişare ettik. Gerekirse İstanbul’dan bölgeye bir hava köprüsü kurarak dahi elimizdeki bütün imkanlarımızla bu acının dinmesine çalışacağız.”