16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Google’nin insansız aracı kendi yolunu bulabiliyor!

Google’nin ürettiği insansız araç kendi kendine istenilen yere gidebiliyor.

stargazete.com31 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Google’nin insansız aracı kendi yolunu bulabiliyor!

Dış görünüşünde gözleri ağzı ve burnu bulunan tasarımıyla Google’nin ürettiği kendi kendine gidebilen aracı geleceğin teknolojisi ‘moonshot’ projesi olarak adlandırılıyor.

 Direksiyon, tekerlek, vites ya da fren yok. İleri teknoloji ürünü, trafiği kendi yönetebiliyor, trafik levhalarını okuyabiliyor, şerit değiştirebiliyor hatta acil durumlarda durabiliyor.

Kendi kendini yönetebilen araçların sayısı gittikçe artıyor. İngiltere, gelecek yıl test sürüşlerinin gerçekleşebileceğini duyurdu. Ancak Google’nin prototip aracının yakın zamanda sokaklarda baş göstereceği imalatçı firma tarafından açıklandı. Kıvrımlı kenarlarıyla oldukça kolay görünen lazer, sensor ve kameralarla donatılmış ‘lidar’ denilen sistem sayesinde arabanın etrafındaki hareketleri ve gözlemler izlenebiliyor.

Aracın önündeki gözleri far görevi görüyor, burun ise lazer sensor radar işlevi yapıyor. Aracın gövdesi hafif bir madde olan polikarbonattan yapılmış. Ön cam esnek kalın bir plastikten oluşuyor. Aracın baş kısmında ise olası bir kazanın zararlarını en aza indirmek için yumuşak bir köpük yapı bulunuyor.