23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Fethullah Gülen: 'ABD'ye karşı bomba olup patlamalı'

Fethullah Gülen bir vaazında 'kafirler' e karşı Müslümanları radikal bir şekilde teşvik ettiği ortaya çıktı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Daily Sabah'ın haberine göre, Gülen'in 12 Eylül askeri darbesinden sonra 80'li yıllarda İzmir'e geri dönerken ve çıktığı Anadolu seyhatlerinde Müslüman olmayanlara karşı şiddete çağıran ses kaydı ortaya çıktı. 
 
İdiaaya göre, Kudüs'teki Müslümanların önemiyle ilgili verdiği vaazda, Gülen ağlıyor ve Mescid-i Aksa'yı koruyamadığı için bütün Müslümanları eleştiriyor. 
 
"Mümin biri ABD'ye karşı bir bomba gibi olmalı! Kafirin başını parçalayarak yoluna devam etmelidir"  diyen Gülen, vaazı dinleyenler arasında çığlıklar atarak ağlayıp sesini çıkartmayan müminlere çalınmadık kapı bırakmamaları gerektiğini telkin ediyor. Daha sonra, Mescid-i Aksa'ya saldıranlara karşı koymayanları lanetleyen Gülen, milletvekilleri de dahil olmak üzere herkesin derhal harekete geçmesi gerektiğini söylüyor. Ses kaydında, "Biz Amerika'nın o berbat ve gerçek yüzünü ortaya çıkaracağız" şeklinde konuştuğu anlaşılıyor. Gülen'in, 1999 yılında ABD'de yaşamaya başladığı tarihi gözönüne aldığımızda son derece radikal ve tartışmalı duygulara sahip olduğu ortaya çıkıyor.
 
Geçen Cuma günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülen hakkında yakalama emri çıkarılmıştı. Yakalama emrinde, "Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi, bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, atılı suçları işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı, uzun süreden beri yurtdışında olması nedeniyle kendisine ulaşılmasının mümkün görülmediği anlaşılmakta" denildi.