25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Gürcistan'dan Rusya’ya sert eleştiri

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, Batum şehrinde düzenlenen Savunma ve Güvenlik Konferansı'nda, Rusya'nın ülkesine yönelik siyasetinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

28 Haziran 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Gürcistan'dan  Rusya’ya sert eleştiri
ABD, İngiltere ve NATO yetkililerinin katıldığı konferansta konuşan İvanişvili, Gürcistan toplumunun çağdaş değerler ışığında bir tercih yaparak NATO ile entegrasyonuna tam destek verdiğini ve hiçbir hükümetin bu politikayı değiştiremeyeceğini belirtti. Konuşmasında Rusya'nın Gürcistan'a yönelik sınır ihlallerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren İvanişvili şunları söyledi, "Çabalarımız ve iyi niyetimize rağmen nedense Rusya ile istenen diyalogu sağlamakta zorluk çekiyoruz. Sınırımıza yönelik tecavüzlerde bulunuyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu, bizim normalleşme yönündeki uğraşlarımızın karşılığı olmamalıydı."

Konferansta Gürcistan-NATO işbirliğinin önemine dikkat çeken İvanişvili NATO'nun salt bir savunma birliği değil, Gürcistan'a Avrupa değerleri sunan bir siyasi mekanizma olduğunu savundu. "NATO ve AB üyeliğinin çok zor bir siyasi perspektif olmadığını düşünüyorum. Karşılıklı etkileşimlerimiz büyüyerek devam edecek ve bu konuda ülkemizdeki herkes aynı kararlılıktadır," diyen İvanişvili Rusya'nın olumsuz siyasetine rağmen pragmatiklikten vazgeçmeyeceklerini söyledi.