20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hırvatistan sınırına yürüyen Bosnalı işçiler geri döndü

Bosna Hersek'te, üç şirketin iflas etmesinin ardından Tuzla şehrinden Hırvatistan'a doğru yürüyen işçiler, Tuzla'ya geri döndü - İşçiler eylemlerine Tuzla Kantonu hükümet binası önünde devam etme kararı aldı.

AA28 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hırvatistan sınırına yürüyen Bosnalı işçiler geri döndü
Bosna Hersek'te, üç şirketin iflas etmesinin ardından Tuzla şehrinden Hırvatistan'a doğru yürüyüş başlatan işçiler, Tuzla'ya geri dönerek eylemlerine kanton hükümetinin binası önünde devam etme kararı aldı.
 
Hırvatistan sınırında bekleyen işçiler, kendileri için Tuzla'dan gelen otobüslerle protestoların başladığı Tuzla'ya geri döndü. Kötü hava koşulları nedeniyle birçoğu hastalanan, yorgun ve bitkin halde olan işçiler, eylemlerine Tuzla'da, kanton hükümeti binası önünde devam edecek.
 
İşçilerden Hasan Ujiçanin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "hiçbir zaman haklarından vazgeçmeyeceklerini" belirterek hükümet binası önünde olay çıkartmayacaklarını, sadece barışçıl eylem yapmayı planladıklarını ifade etti.
 
Seslerini duyurmak için Hırvatistan'a yürüyen işçilerin bazıları bu sabah Hırvatistan'a girse de gruptaki işçilerin birçoğunun pasaportu olmadığı için sınırı geçememeleri üzerine Hırvatistan'a giren işçiler de Bosna Hersek'e geri dönmüştü.
 
İşçiler, grubun bölünmemesi için Hırvatistan'a girmekten vazgeçtiklerini bildirmişlerdi.
 
İşçiler, dün de Tuzla kantonu hükümetinin 200 avroluk para ve gıda yardımı önerisini geri çevirmiş, hükümetten kapatılan firmaların yeniden açılmasını talep etmişlerdi.
 
Tuzla'daki kamu firmalarından ayakkabı şirketi "Aida", deterjan şirketi "Dita" ve mobilya şirketi "Konyuh"un iflas etmesinin ardından, yaklaşık 200 işçi, Tuzla kantonu hükümet binasının önünde yaptıkları protestolardan sonuç alamayınca, ülkeyi terk etmek üzere Hırvatistan'a doğru yola çıkmıştı.