25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İlk kez o teori doğrulandı

Dünyaca ünlü, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan 51. Bölge isimli alan hakkında CIA ilk kez açıklama yaptı.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İlk kez o teori doğrulandı
Dünyaca ünlü, ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan 51. Bölge isimli alan hakkında  CIA ilk kez açıklama yaptı.
 
Yetkililer, 51. Bölge'nin varlığını resmi olarak kabul etti. 19 Aralık 2014 CIA, 60 yıllık komplo teorisini doğruladı!
 
CIA'in konuyla ilgili yayımladığı raporda, Nevada eyaletindeki 51. bölgenin, "gizli U-2 casus uçaklarının üssü" olarak kullanıldığı belirtildi. Ancak raporda, dünya dışı varlıklara değinilmedi.
 
ABD hükümeti geçmişte birçok belgede 51. bölgeden bahsetmiş olsa da ilk kez resmi olarak üssün varlığını kabul etmiş oldu.
51. bölge, bazı kesimlerce "Dünya'ya gelen uzaylıların tutulduğu yer" olarak kabul ediliyor.
 
51. bölge nedir?
 
51. Bölge şu an Air Force Flight Test Center, Detachment 3 ayrıca Dreamland, Watertown Strip, Paradise Ranch, The Box, Groom Lake, Neverland gibi isimlerle bilinmektedir. Sahibi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan yerdir. Yeni uçakların da test ve geliştirme yeri olarak da kullanıldığına inanılmaktadır. UFO teorilerinin de üzerinde üretilmesi ile ünlüdür.
 
51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası ile çevrelenmiştir. En yakın yerleşim birimi, hemen kuzey sınırında bulunan Rachel kasabasıdır. 51. Bölgenin içinde bulundugu arazi 76 km. karedir ve bu ebat Connecticut Eyaletinden biraz küçük olup, Lübnandan ise biraz daha büyüktür.
 
Las Vegasdan 130 mil kadar uzaklıkta, ıssız Nevada Otoyolu 375'de Mile Marker LN 29.5'de, yöreden bir çiftçi tarafından kullanılan tek bir posta kutusu vardır. Black Mail Box (siyah posta kutusu şimdilerde beyaz), bu geniş otobandaki tek sınır noktası olduğu için burası, inançlı insanların geldiği yerdir. Bu sınırın öte tarafı olan 51. Bölge topraklarına giriş kesinlikle yasaktır. Etrafa girilmez ve güvenlik güçleri girenleri öldürme yetkisine sahiptir yazılı büyük levhalar vardır ve her taraf güvenlik kameralarıyla çevrilmiştir. Ne karadan ne de havadan bu çok gizli üssün 30 mil etrafına hiç kimse yaklaştırılmamaktadır.
 
51. Bölge'nin özel güvenliği Cammo Dudes ismi verilen bekçiler sağlamaktadır. Sınıra yaklaşan insanları ve araçları belli bir zamandan sonra uyarmakla görevlidirler. Şayet uyarı sonucu siviller sınırdan ayrılmazsa yüksek miktarda para cezası kesilmektedir. Cammo Dudeslerin rütbesi yoktur. 51. Bölgeye yetkisiz hiç kimse alınmadığından daha üst düzey askeri görevlilerin öldürme yetkisi bulunmaktadır.UFO'ların ve uzaylıların burada tutuldukları söylentileri vardır.
 
ABD'li bilimci Boyd Bushman ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda iddiası üzerine uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmaktadır. Bushman, ABD’li yetkililer tarafından sürekli inkar edilen Area 51 (51.Bölge) merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir.