19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İngiltere'de gündem kadınlara askerlik

İngiltere, kadınların cephede askerlik yapmasını engelleyen yasanın kaldırılmasını tartışıyor.

DHA19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İngiltere'de gündem kadınlara askerlik
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, kadınların piyade olarak İngiliz ordusuna katılma yasağına son vermek istediğini belirterek bu yasağın 2016 yılına kadar kaldırılabileceğini söyledi. 
 
BBC Radyo 4 programına konuk olan Bakan Fallon, kadınların İngiliz ordusunda mücadele edebileceği ile ilgili sadece küçük bir çalışmanın tamamlanması gerektiğini belirterek askerlik görevinin cinsiyete göre değil; yeterliliğe göre yapılması gerektiğini ifade etti.
 
Guardian gazetesindeki haberde Bakan, kadınların halen hava kuvvetleri ve polis teşkilatında ön saflarda yer aldığını vurgulayarak şöyle konuştu: ‘'Şu anda Irak'ta savaş uçaklarıyla savaşan kadınlar var ve sanırım kadınları istedikleri rollerden ayırmayı düşünmek doğru bir davranış değil. Sanırım kadınları askeri kuvvetlerin herhangi bir branşına girişini engellemek de doğru değil. Kadınlar polis teşkilatında ön görevlerde zaten yer alıyorlar''
 
İşçi Partisi'nin Askeri Kuvvetler Bakanı söz konusu kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi.
 
İngiltere'de kadınlar halen piyade sınıfı ve zırhlı kuvvetlere katılamazken askeri birlikler içindeki muharebe kuvvetlerinde görev alabiliyor.