26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İran'dan ses getiren video

İran’da iktidara geldiği günden beri icraatlarıyla şaşırtan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu kez de videosuyla haber oldu.

27 Kasım 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İran'dan ses getiren video
Reform yanlısı tavrıyla bilinen Ruhani’nin 3 Ağustos’ta görevi devraldığı gün yaptığı konuşmadan kısımların İran halkının çeşitli kesimlerinden insanlarca müzik eşliğinde söylendiği siyah-beyaz video sosyal medyada büyük ses getirdi.

Eşitlik ve diyalog mesajı verilen video, ABD basınında Başkan Barack Obama'nın 2008'deki seçimler öncesi yürüttüğü "Yes We Can" kampanyası için hazırlanan klibin bir kopyası olarak yorumlandı.

Ruhani'nin videoda da yer verilen konuşmasındaki sözleri ise özetle şöyleydi:

"Umut ve sağduyu hükümeti, İranlıların yaşamlarına mutluluğu geri getirmek istiyor. Bunu başarmak için ulusumuzun gelirini ve gücünü artırmalı, karar mekanizmalarına bilge insanları getirmeli, sivil toplum kuruluşlarına güvenmeli, özelleştirmeyi artırmalı ve halkımıza güvenmeliyiz. İran'la ilişki kurmanın tek yolu bize eşit davranıp, karşılıklı güven ve saygı yaratmak ve düşmanlığı azaltmaktadır. Şunu açıkça söylememe izin verin: Eğer olumlu bir yanıt istiyorsanız, İran'la yaptırım diliyle değil, saygı diliyle konuşun."

Geçtiğimiz hafta sonu Cenevre'de yapılan görüşmelerin ardından İran'ın nükleer programına yönelik yaptırımların hafifletilmesi kararının ardından yayınlanan videonun zamanlaması da dikkat çekiyor.