18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

IŞİD, 6 bölük askeri kuşatma altına aldı

Terör örgütü IŞİD'in Enbar'da yaklaşık 600 Irak askerini kuşattığı iddia edildi.

ENBAR (AA)30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
IŞİD, 6 bölük askeri kuşatma altına aldı

AA muhabirine konuşan Enbar Emniyet Müdürlüğü Polis Şefi Ahmed Saddak, "IŞİD militanları, Enbar ilinin iki farklı bölgesinde bu sabah 6 bölüğü kuşatma altına aldı. Kuşatılan bölüklerde yaklaşık 600 ordu mensubu bulunuyor" dedi.

Saddak, 3 bölüğün Enbar'ın merkezi Ramadi'nin doğusundaki bir otobanda, diğer 3 bölüğün ise Enbar'ın kuzeyindeki "Zira Dicle" yolunda kuşatma altında tutulduğunu söyledi.

Kuşatmanın bölüklerin silah ve mühimmatlarının tükenmesinin ardından gerçekleştiğini ifade eden Saddak, hükümet güçlerinin kuşatmayı kaldırmak için hava destekli askeri plan hazırlığında olduğunu ancak ne zaman uygulanacağının açıklanmadığını kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.