20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

IŞİD savaşçılarını Kerkük’e gönderiyor

Musul gibi Kerkük’ü de ele geçirmek isteyen IŞİD’e karşı topyekün saldırıya geçen peşmergeler, örgütün ilerleyişini engelliyor.

Şehmus Çakan27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
IŞİD savaşçılarını Kerkük’e gönderiyor

Irak’ın Kerkük bölgesinde dört koldan saldıran IŞİD’e peşmergeler karşılık verdi. Kerkük’ün Til Werid köyünde şiddetli çatışmalar devam ederken, Musul’daki ağır silahlı güçlerini Kerkük’e gönderen IŞİD, roket ve havan toplarıyla peşmergelerin bulunduğu alanları ateş altına aldı.  Bu arada, Musul Barajı yakınlardan bulunan Cesse ve Selhic köylerinde iki intihar saldırganı etkisiz hale getirildi. Öte yandan Londra merkezli Arapça yayımlanan El-Kuds el-Arabi gazetesinin haberine göre, Saddam dönemi üst düzey subaylar, aylardır IŞİD’in “özel birliklerini” eğitiyor. 

‘YPG Esad’a yardım etti’

Suriyeli muhalifler ve aktivistler, PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi Esad’a yardım etmekle suçladı. Aktivistlerin Halep bürosu “YPG, Nubbul ve Zehra’daki rejim güçlerine silah, mühimmat ve savaşçı gönderdi” dedi. ÖSO komutanı Albay Abdusselam Hamidi “Nubbul ve ez-Zehra cephelerindeki savaşçılarımız, YPG’nin, rejime lojistik destek verdiğini ve Afrin’den geçişini kolaylaştırdığını doğruladı” dedi.  Öte yandan YPG’nin Afrin savunma heyeti başkanı Abdu İbrahim, suçlamaların asılsız olduğunu ve YPG’nin ‘tarafsız’ olduğunu iddia etti.8ŞEYHMUS ÇAKAN